Elimină mucegaiul și mirosurile urâte cu acest remediu natural. Valabil pentru toate zonele cu umiditate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Baia este singura cameră din casă unde există umiditate.  Aceasta înseamnă nu doar mirosuri urâte, ci și apariția mucegaiului! Cu toate acestea, există un remediu natural, care ne protejează perdeaua de duș de această problemă. În plus, perdeaua de baie va fi avea și un miros plăcut.

Să curățați perdeaua de duș mucegăită nu este o activitate plăcută. Mai ales dacă după câteva săptămâni ești nevoit să o iei de la capăt.

Prin urmare, ar fi mai bine  să preveniți formarea mucegaiului. Dar cum? Este evident: în primul rând trebuie să aerisești bine camera după ce ai făcut duș.

Scapă hainele de mirosuri neplăcute, fără să le speli: Trucuri ieftine și la îndemână, care îți vor ușura viața

 

În al doilea rând, cu cât perdeaua de duș este pliată, cu atât mai multă umezeală va aduna și, prin urmare, va mucegăi. De aceea, perdeaua de duș trebuie să tăiată după dimensiunile necesare: nici mai lată, nici mai înaltă.  Așa se va usca mai ușor.

În al treilea rând, puteți încerca să păstrați în baie o plantă, care absoarbe umezeală și luptă împotriva mirosurilor neplăcute.

Pune spumă de ras în mașina de spălat. Trucul grozav care te scapă de multe bătăi de cap

 

A patra strategie este să nu neglijezi niciodată curățarea perdelei de duș. Cel puțin o dată pe săptămână este indicat să o pulverizezi cu oțet alb, care trebuie lăsat să acționeze acționeze aproximativ o jumătate de oră, apoi să o clătești.  Oțetul va elimina mirosul de umezeala, însa nu va lăsa baia parfumată.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie să încercați un al cincilea truc.  Printre aromele care dau imediat o senzație de curățenie și relaxare, se remarcă levănțica. Acesta este motivul pentru care uleiul esențial de levănțică este, adesea, folosit ca ingredient în produsele de bricolaj pentru casă.

A pus o cârpă înmuiată în oțet pe capacul coșului de gunoi. Trucul care a făcut minuni instant

 

În plus, mulți susțin că levănțica este un excelent produs anti-mucegai: te ajută să previi problema, cât și să scapi de ea. Deci haideți să vedem cum să faceți un spray de lavandă pentru a curăța perdeaua de duș.

Veți avea nevoie de: un pulverizator gol, 100 ml alcool; 15 picături de ulei esențial de lavandă ;o perie de curățare.

De ce să pui un pahar cu sare și oțet pe podea: rezultate în doar 24 de ore

Amestecați  ingrediente direct în sticla cu pulverizator. Apoi, pulverizați substanța obținută pe petele de mucegai și lăsați-l să acționeze aproximativ o jumătate de oră.

Îndepărtați mucegaiul cu peria. Aplicați produsul aproximativ o data pe săptămână pentru a preveni revenirea mucegaiului. 

 

BONUS. Cum să elimini mirosul neplăcut din toaletă într-un minut. Trucul stewardeselor a fost aflat

 

Cei care iubesc uleiurile esențiale și parfumurile cunosc cu siguranță aroma tămâii și smirnei. Aceste plante sunt capabile să elibereze uleiuri esențiale parfumate care combat mirosurile și igienizează mediul. În plus, sunt capabile să țină la distanță insectele și țânțarii și au un efect relaxant asupra stării noastre.

Pe lângă aceste produse, cu care mulți sunt familiarizați, există și o metodă străveche de parfumare care este foarte populară în Franța. Acestea sunt niște hârtii mici, înmuiate în ulei esențial de benzoină (Benzoina este o rășina secretata de scoarță după incizia acesteia, mai este cunoscută și sub denumirea de tămâie din Sumatra, Java). Benzoina are un miros unic, picant și aromat, care amintește de marea mediteraneană. 

Pentru a folosi aceste hârtii, va trebuie să le împăturim ca un acordeon, apoi să le dăm foc. Punem hârtia într-o farfurie metalică și să o lăsăm să ardă. În câteva minute hârtia va fi arsă complet și va umple încăperile cu parfum fără a lăsa fum.

Parfumul va umple spațiile cu un parfum delicat și balsamic, capabil să combată cele mai puternice mirosuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel