Pune spumă de ras în mașina de spălat. Trucul grozav care te scapă de multe bătăi de cap

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cum să elimini mirosul și mucegaiul din mașina de spălat
Cum să elimini mirosul și mucegaiul din mașina de spălat

Sfat grozav pentru gospodine: puneți spuma de ras în mașina de spălat și o să fiți surprinse de rezultate.

Mirosul neplăcut din mașina de spălat apare din cauza mucegaiului. Deci primul lucru, după ce ai folosit mașina de spălat, este să lași mereu ușa deschisă. Și atunci soluția NU este să folosești bicarbonat sau acid citric, pentru a scăpa de mucegai. Pentru eliminarea mucegaiului ai nevoie de ceva diferit.

Unele gospodine folosesc spuma de ras pentru a curăța mașina de spălat, inclusiv mirosurile neplăcute.

Metoda este simplă, dar rezultatele vor eclipsa orice produs de curățare specializat pentru mașini de spălat. 

Spuma de ras se freacă de tambur, pe ușă, pe garnitura de gumă și pe pereți. După toate aceste operațiuni, lăsați spuma timp de o jumătate de oră să acționeze. 

După 30 de minute, mașina este pornită pentru un ciclu complet fără haine, programat la cea mai ridicată temperatură a apei. 

Pune spumă de ras în mașina de spălat. Trucul grozav care te scapă de multe bătăi de cap

 

Gospodinele recurg la această metodă din mai multe motive. În primul rând, se spune că omoară toți germenii. În al doilea rând, acestea evită mirosurile urât mirositoare, de mucegai, cauzate de umezeală. 

Unele gospodine locale încearcă să reducă consumul de apă și de timp prin aplicarea spumei de ras direct pe haine. Produsul funcționează la fel de bine ca și detergentul de rufe. De exemplu, spuma de ras poate fi folosită pentru a curăța urmele de ruj sau de fond de ten: aplicați spuma pe zona cu probleme, așteptați până când este absorbită și apoi spălați-o în mașină. 

De obicei folosim bicarbonat de sodiu sau acid citric pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașina de spălat. Aici este esențial să subliniem că mirosul mașinii de spălat nu este un miros întâmplător, dimpotrivă este cauzat de reziduri și mucegai.

Nu este deloc un ingredient secret, într-adevăr mulți îl au și acasă. Vorbim despre înălbitorul delicat, cel pe care îl folosim pentru spălarea rufelor. Ceea ce trebuie să facem este să luăm o sticlă, pe care o umplem cu apă și o cană de înălbitor ușor. Și acum începem curățarea.

Cum să elimini mirosul și mucegaiul din mașina de spălat

 

Pulverizam conținutul din sticlă în interiorul cuvei mașinii de spălat și, de asemenea, pe garnitura de cauciuc. Luam un burete și curățam bine suprafețele. Dacă observăm pete întunecate, în special pe garnitură, insistăm să le frecăm cu buretele până acestea dispar.  

Dezasamblam compartimentul pentru detergent și îl curățăm bine. Pulverizăm apa cu înălbitor și pe acest compartiment, apoi răzui murdăria. Așa veți ucide toate bacteriile și mucegaiul. Curățăm și locul în care trebuie să introducem compartimentul pentru detergent. 

Dar nu vă opriți aici. Acum trebuie să curățați și filtru. Înainte de a-l deschide punem o cârpă sub mașina de spălat, deoarece ar putea ieși apă. Odată deschis, spălați bine capacul și filtrul cu o perie lungă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel