El Pais: Spania ascunde numărul real al bolnavilor Covid-19! Câți spanioli au murit, de fapt, din cauza coronavirusului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Ocupanții străini, printre care și români, din Sant Ferran amenință vecinii: "O să vă omorâm pe voi și familia voastră"
Spania. Ocupanții străini, printre care și români, din Sant Ferran amenință vecinii: "O să vă omorâm pe voi și familia voastră"

Numărul persoanelor decedate din cauza virusului COVID-19, în Spania, ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanţul oficial de 28.432 de morţi, potrivit unei investigaţii publicate duminică de cotidianul El Pais, citat de Reuters.

Jurnalisții arată că bilanţul oficial al deceselor comunicat de guvernul de la Madrid sunt incluse doar persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus, nu şi cazurile suspecte care nu au fost niciodată testate.

Situația nu este singulară, mai multe state subestimând numărul deceselor, dar și al bolnavilor infectați din lipsa unei testări masive la nivelul populației.

 

El Pais a stabilit un total de 44.868 de decese

 

Luând în calcul statisticile regiunilor spaniole ce cuprind atât cazurile confirmate de infectare, cât şi cele suspecte, publicaţia El Pais a stabilit un total de 44.868 de decese, caz în care Spania ar ar ajunge a două ţară europeană cu cele mai multe victime, după Marea Britanie.

Doar în iunie, în Spania, numărul total al deceselor a fost cu 43.945 mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, relatează Antena 3. Cu toate acestea nu se menționează câte dintre acestea ar putea fi atribuite pandemiei.

Oficial, în Spania au fost raportate 28.432 de decese de la începutul pandemiei și peste 319.500 de persoane au fost infectate cu Covid-19, la o populație totală de 46 de milioane de locuitori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel