El Mundo, despre "HAOSUL" de la secţia de votare din Castellón. "Mii de oameni nu au putut vota"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Mii de cetăţeni români au avut, în această duminică electorală, o surpriză neplăcută când au mers Consulatul României din Castellón pentru a-şi exercita dreptul la vot pentru alegerile europene, scrie cotidianul spaniol, El Mundo.

Motivul, potrivit martorilor, este că acest consulat din Castellón a oferit o singură secţie de votare pentru miile de persoane cu drept de vot, care nu numai că trebuiau să-şi decidă parlamentarii în Europa, ci şi să voteze la referendumul privind controversatele reforme ale guvernului pentru sistemul de justiţie.

Cozile au fost atât de haotice în dimineaţa zilei de duminică, încât cetăţenii români rezidenţi în Castellón ocoleau poligonul bulevardului Valencia, unde se află consulatul. Poliţia locală şi poliţia naţională au trebuit să apară în incintă pentru a încerca să ordoneze coada şi traficul, deoarece aşteptarea s-a prelungit ore întregi.

O cetăţeană româncă a spus pentru El Mundo că se simte "ruşinată" de lipsa de previziune şi planificare, asigurând că a stat patru ore pentru a-şi exercita dreptul (la vot):

"Sunt aici de la ora 8:45 la coadă şi am reuşit să votez la ora 12:45" . Ţipetele şi haosul au dezlănţuit mânia multora în această dimineaţă. Oamenii şi-au pierdut răbdarea şi au înţeles că mulţi dintre ei pot chiar să nu ajungă să voteze, dacă nu găseşte consulatul o rezolvare a situaţiei".

Alţii merg mai departe considerând că este o strategie a PSD (Partidul Social Democrat) care guvernează în România.

"Majoritatea celor de la Consulat sunt de la PSD şi majoritatea dintre noi, cei care votăm astăzi, vrem să scăpăm de ei, de aceea credem că ne îngreunează situaţia". "În acest fel este imposibil să avansezi, oamenii vor rămâne fără să voteze, pentru că nu vor avea timp".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel