El este românul care a EVADAT în Austria. Complicii săi, capturați. Noi detalii în cazul fugii sale

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Nicu O., un deținut român în vârstă de 27 de ani, a evadat în Austria. Totul a fost bine orchestrat, probabil de tânărul român, care a cumpărat o mașină special pentru operațiunea de fugă, pe care ulterior a abandonat-o. De sâmbătă, românul este negăsit, sute de polițiști fiind acum pe urmele fugarului.

Tânărul fusese prins în Austria și era încarcerat la Sankt Pölten, pentru mai multe infracțiuni asupra proprietății comise în Germania. El urma să fie deportat în România. Bărbatul se afla în custodie temporară în St. Pölten din septembrie, iar în România ar fi urmat să stea perioadă mai lungă la închisoare.

Citește și: Alertă în Austria: Un român a EVADAT, după ce a ajuns în spital. Polițiștii au tras FOCURI DE ARMĂ

Sâmbătă seară, Nicu O. se afla sub escortă la Spitalul Universitar St. Polten, după ce s-ar fi rănit “accidental” și convenabil la o mână. După tratamentul primit în ambulatoriu, profitând de un moment de neatenție al polițiștilor care îl însoțeau, Nicu a reușit să fugă și s-a urcat într-o Dacia care îl aștepta și în care se aflau trei indivizi - doi cetățeni români și un croat.

Polițiștii au făcut uz de arma din dotare și, deși au tras mai multe focuri de avertisment, nu a reușit să îi zădărnicească palnurile românului. Mașina cu care a fugit  fost, probabil, cumpărată special pentru această operațiune și a fost găsită abandonată mai târziu, cei patru continuându-și fuga în două taxiuri, cu care ar fi plecat spre Viena. Cele două mașini au fost interceptate, după ce un cetățean a alertat poliția, în jurul orei 21.33, însă deținutul evadat nu era  cu ei. 

Doi complici români, prinși

 

Complicii acestuia, un croat de 21 de ani și doi români de 26 și, respectiv, 40 de ani, au fost arestați. Purtătorul de cuvânt al poliției, Walter Schwarzenecker, a spus că cei trei complici ai cetățeanului român au refuzat să facă orice declarație, astfel că oamenii legii nu au nicio pistă în ceea ce-l privește pe Nicu.

Polițiștii au cerut ajutorul populației, pentru prinderea lui. Românul de 27 de ani are 1,75 de metri înălțime, e corpolent și are părul scurt. Purta haine simple și un bandaj pe mâna stângă, în momentul evadării. Nicu O. mai are și un tatuaj proeminent pe gât.

Oamenii legii cred că românul, care preferă droguri „mai tari“, să se ascundă în apartamentul său „ilegal” (n.r. neînregistrat acolo) din estul Austriei, potrivit Heute.at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel