Efectele pandemiei în UE: Un angajat din patru a lucrat de acasă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Eurofound: Un angajat din patru din UE a muncit în regim de telemuncă în pandemie

În timpul pandemiei, un angajat din patru din Uniunea Europeană a muncit în regim de telemuncă, spune cercet­ă­torul Oscar Vargas de la Eurofound - Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă, citat de ZF.

Procentul angajaţilor români care lucrează de acasă a ajuns la 24% din numărul total al angajaţilor din economia lo­cală la jumătatea anului 2020, în contextul evoluţiei pan­demiei de COVID-19, conform datelor de la Eurofound.

„Nu ştiu dacă putem vorbi despre o generaţie a telemuncii, dar ştim că în anul 2020 o mare parte dintre angajaţi au început să lucreze în regim de telemuncă. Dacă în 2019 la nivelul UE aveam 15% angajaţi care lucrau de acasă ocazional sau lucrau de acasă în mod uzual, schimbarea a fost imensă pentru că am ajuns 25% în 2020. În timpul pandemiei, 1 din 4 angajaţi din UE a lucrat de acasă ocazional sau în mod uzual. Acest mod de lucru ar putea fi păstrat şi în viitor“, a spus Oscar Vargas în cadrul unei videoconferinţe organizate de Eurofound.

Modul de lucru flexibil, realizat cu mijloace IT&C, va rămâne o parte esenţială din lumea muncii în viitor. Tehnologiile digitale se vor dezvolta şi mai mult, vom vedea că mai multe tipuri de locuri de muncă vor fi potrivite pentru telemuncă în viitor, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel