Edward O. Wilson, tatăl biodiversităţii, a murit la 92 de ani

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Biologul american Edward O. Wilson, apărător al conservării planetei, s-a născut în Alabama, în 1929. Fundația care îi poartă numele a dat publicității un comunicat în care anunța că Edward O. Wilson a murit, la vârsta de 92 de ani, la Burlington în Massachusetts.

Cunoscut ca Darwin al erei moderne, Wilson a fost considerat, împreună cu naturalistul britanic David Attenborough, una dintre vocile de top în domeniul istoriei naturii și conservării acesteia.

Wilson a susținut protecția a jumătate din pământ, pentru a conserva suficientă diversitate pe 50% din suprafața planetei, astfel că Națiunilor Unite au creat un proiect numit „30 by 30” prin care îndeamnă conservarea a cel puțin 30% din planetă până în 2030, urmând teoria renumitului om de știință.

Wilson a fost o autoritate mondială în cunoașterea furnicilor, peste 400 de specii fiind descoperite de el. Una dintre marile sale descoperiri a fost să înțeleagă modul în care furnicile comunică pericolul și modalitățile de a transporta hrana prin emiterea de substanțe chimice.

Wilson a primit de două ori Premiul Pulitzer, prima dată, în 1979, pentru Human Nature și a doua oară,în 1991, pentru The Ants.

Eduard Wilson, om de știință la Universitatea Harvard unde a fost profesor și entomolog timp de 70 de ani, a fost părintele termenului de ”biodiversitate” pentru care a primit premiul Frontiers of Knowledge al Fundației BBVA.

De asemenea, Wilson este fondatorul sociobiologiei, știința care investighează bazele biologice ale comportamentului uman.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel