Edil controversat, trecut prin 6 partide, actual deputat AUR: „L-au scos oamenii din primărie, voi l-aţi ales pentru a face ordine în ţară”

Daniel Gheorghe Rusu a fost primar al comunei Şpring timp de 16 ani. Acum, după ce a trecut prin 6 partide, a fost ales deputat din partea AUR pe listele de la Alba.

Noul primar din Șpring, Iulia Stănila, dezvăluie câteva lucruri despre proaspătul deputat AUR, Daniel Rusu. În 2020, Daniel Rusu a fost învins de candidata PNL. Iulia Stănilă critică dur alegerea fostului primar în Parlament şi susţine că în cei 16 ani, acesta nu a făcut aproape nimic pentru comuna Şpring.     

”Pădurea comunală a fost afacere de familie, oamenii achitau 5 m3 de lemn şi primeau 3,5, probabil aşa se explica zecile de metri cubi în plus găsiţi la controlul pe teren. Oamenii din 4 sate nu-şi mai primesc pământurile bunicilor/părinţilor pentru că «s-au pierdut» actele, dar prietenii fostului primar au zeci de hectare, toate cu documentele în regulă. După toate acestea şi multe altele, acest personaj mioritic din Ţara Secaşelor, în campania electorală urla în gura mare, prin ţară şi judeţ că vrea să apere ţara de hoţi”, spune actualul primar al comunei Şpring.

Iulia Stănilă scoate în evidență comportamentul suburban al fostului primar, traseismul acestuia și nu în ultimul rând, populismul și demagogia noului deputat AUR.

Mesajul transmis de Iulia Stănilă:

 

„Povestea unui deputat… Cândva, într-o comună mică, comuna mea natală, am întâlnit un om ce părea bun, de meserie primar. Aveai impresia că îşi iubeşte comuna şi cetăţenii, neconditionat. L-am votat cu toţii la început. Treptat lucrurile au luat-o razna: bani publici, chefuri, ,,puicuţe” după cum scria el pe Facebook, ,,prieteni” mulţi, partide multe, idealuri măreţe: ,,de la primar de Şpring, voi ajunge primar de Sibiu, apoi PREŞEDINTELE ROMÂNIEI”. (Ţineţi minte aceste vorbe)   

Pe măsură ce anii treceau, mandatele la fel, grandomania creştea şi ea… prieteniile au început să fie condiţionate, meseria de NAŞ înflorea, mulţi copii botezaţi, mulţi tineri cununaţi, totul pentru voturi şi putere. Între timp, cine îi dadea un sfat sau cine nu era de acord cu atitudinea sau acţiunile lui era considerat ,,trădător, şarpe şi javră”. Capacitatea malefică de denigrare publică a celor care au îndrăznit să îl contrazică sau să candideze contra lui, a depăşit toate limitele.  

Invenţii ordinare pentru a ştirbi imaginea, atacuri la familie… Toate acestea au generat un soi de teamă în rândul oamenilor. Nimeni nu mai îndrăznea să îl contrazică pe domnul primar pentru a nu fi considerat trădător. A colindat mult, PUR, PNL, PDL, USL, ALDE, PSD. Le spunea cetăţenilor că ii iubeşte, că-şi schimbă partidele atât de des pentru că nu găseşte sprijin (sute de mii de lei pentru o echipă de fotbal), el de fapt, nu-şi găsea locul…pe listă la parlamentare. Între-un final s-a regăsit, s-a luminat şi si-a găsit locul în AUR. Emoţionant până acum, nu?  

„Și-a găsit inima în AUR“

 

A „contribuit” la formarea acestui partid şi nu oricum! Prin stilul caracteristic, a reuşit să facă rost de 80000 lei (conform spuselor foştilor colegi de partid) pentru locul I la deputaţi. În cazul în care ieşea sau nu primar, el oricum asta şi-a dorit mereu: Bucureşti! (acum 4 ani, după câştigarea mandatului de primar, a anunţat că va candida la funcţia de senator din partea ALDE, deşi înainte cu câteva luni îi ruga pe cetăţeni să îl voteze din nou, pentru a scrie ,,proiecte”).   

Aşa cum spuneam mai sus, trecând peste toate, şi-a găsit inima în AUR. Multe plimbări prin toată ţara, in timpul serviciului, propagandă extremistă, jigniri la microfon, plimbări cu boxa în buzunar, strigând în gura mare ce vrea să facă pentru România: – autostrăzi (vă aşteptăm în comuna Şpring să vedeţi cum arată străzile din Draşov, Cunţa, după 16 ani cu Rusu la conducere); – dezvoltare (după 16 ani de mandat, vă invităm în comuna Şpring unde nu avem apă, canalizare, gaze naturale); – spitale (vă invităm în comuna Şpring să vă arate cetăţenii în ce condiţii sunt consultaţi şi cum arată cabinetele medicale din cele 4 sate, după 16 ani cu Rusu la conducere); – educaţie (a făcut o facultate privată în Cluj, la 43 de ani, fără să-şi scrie un proiect măcar!

„Pădurea comunală a fost afacere de familie“

 

De asemenea, vă deschidem cu drag şcolile din comună, să vedeţi cârpeli de sute de mii de euro, tencuială căzută, sobe de teracotă, băi fără apă curentă, de toate);   – sprijinirea crescătorilor de animale (vă aşteptăm la o discuţie cu fermierii din comună, să vedeţi cum au fost puşi in situaţia de a-şi vinde animalele sau cum li s-a mărit taxa de păşune de 8 ori); – păduri (vă invităm la o vizită „în teren” să vedeţi cum pădurea comunală a fost afacere de familie, oamenii achitau 5 m3 de lemn şi primeau 3,5, probabil aşa se explica zecile de metri cubi „în plus”, găsiţi la controlul pe teren); 

Vrea să scape România de hoţie (vă facem cunoştinţa cu furnizorii primariei Şpring, prieteni de familie, care şi-au făcut firme peste noapte, cu care Primaria a încheiat contracte de sute de mii de lei, servicii care nu au fost prestate niciodată); – apără pământul românesc (vă invităm la Registrul Agricol Şpring, să vedeţi zeci de mii de hârtii în lucru, oameni din 4 sate care nu-şi mai primesc pământurile bunicilor/părinţilor pentru că „s-au pierdut” actele, dar prietenii fostului primar au zeci de hectare, toate cu documentele în regulă)“, este postarea actulului primar din Șpring. 


[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy