Ecusoanele șoferilor cu dizabilități ar putea fi respinse în unele locuri din Europa

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ecusoanele șoferilor cu dizabilități ar putea fi respinse în unele locuri din Europa / Foto: Unsplash
Ecusoanele șoferilor cu dizabilități ar putea fi respinse în unele locuri din Europa / Foto: Unsplash

Șoferii cu dizabilități sunt avertizați că, din cauza Brexit-ului, este posibil ca în această vară, ecusoanele lor albastre să nu mai fie acceptate în destinațiile de vacanță europene populare.

Miniștrii negociază cu 11 națiuni statutul ecusoanelor - care au fost recunoscute atunci când Regatul Unit făcea parte din UE.

Franța, Spania, Portugalia, Grecia și Italia se numără printre cele "nehotărâte" în ceea ce privește recunoașterea ecusoanelor, care ajută oamenii să parcheze mai aproape de o destinație.

AA a declarat că menținerea utilizatorilor de ecusoane albastre în "limbo" este "pur și simplu inacceptabilă", conform BBC.

Bulgaria, Lituania, Luxemburg, România și Slovenia sunt, de asemenea, nehotărâte în această privință, dar toate celelalte țări din UE acceptă ecusoanele britanice.

 

Ecusoanele șoferilor cu dizabilități ar putea fi respinse în unele locuri din Europa

 

Site-ul web al guvernului le spune deținătorilor de ecusoane să se informeze la ambasada țării de destinație pentru cele mai recente instrucțiuni.

Dar AA a declarat că majoritatea ambasadelor nu au putut să le ofere asigurări sau sfaturi.

Grupul auto a declarat că șoferii cu handicap ar putea fi pasibili de amenzi de parcare dacă își folosesc permisele în țările nehotărâte, afirmând că este "pur și simplu inacceptabil" faptul că această problemă nu a fost rezolvată.

Jack Cousens, șeful politicii rutiere pentru AA, a declarat: "Insignele albastre sunt emise din motive de sănătate specifice, iar faptul că statutul lor nu a fost confirmat după doi ani [după ce Marea Britanie a părăsit UE] este pur și simplu scandalos".

Cousens i-a sfătuit pe posesorii de ecusoane să folosească zonele de colectare și de descărcare, acolo unde este posibil, adăugând: "Deși este problematic, acest lucru reduce riscul ca un vehicul să primească o amendă sau să fie remorcat."

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Transporturi a declarat: "Nu, nu am avut nicio problemă: "Negocierile privind recunoașterea insignei albastre sunt în curs de desfășurare între Regatul Unit și fiecare stat membru al UE, iar automobiliștii ar trebui să verifice ghidul nostru pentru a afla unde este recunoscută insigna albastră în UE."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel