Economia Italiei s-a PRĂBUȘIT în primul trimestru. Cel mai mare declin din 1996 până azi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Economia Italiei s-a contractat peste aşteptări în primul trimestru şi a căzut la un nivel nemaivăzut de 20 de ani, întrucât activitatea economică a fost sugrumată de restricţiile anti-Covid-19, potrivit datelor citate de FT. 

PIB-ul Italiei a căzut cu 5,3% în primele trei luni ale anului, în comparaţie cu trimestrul anterior, conform datelor revizuite de la biroul naţional de statistică Istat – ce indicau iniţial o contracţie de 4,7%.

Aceasta este cel mai mare declin trimestrial de când instituţiile statului au început să calculeze această statistică în 1996, potrivit Mediafax.

Din cauza unei serii de recesiuni – aceasta fiind a patra în puţin mai bine de un deceniu – PIB-ul a căzut la nivelul din anii 2000, mult sub cel al Franţei.

Datele revizuite din Franţa arată atât a doua economie din zona euro, cât şi a treia, au înregistrat şocuri economice comparabile din cauza pandemiei.

Cu toate acestea, datele revizuite în jos atât pentru Italia cât şi pentru Franţa conturează o imagine de ansamblu mai sumbră. Astfel, datele revizuite pentru zona euro vor arăta o cădere mai puternică decât declinul de 3,8% calculat pe datele preliminare pentru primul trimestru.

Statistica italiană arată că investiţiile au căzut cu 8,1% în primul trimestru, în timp ce producţia de utilaje şi echipamente de transport a căzut cu 12%. Per total, consumul a căzut cu 5,1%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel