Economia Germaniei își revine: Numarul firmelor care se închid scade semnificativ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Numărul firmelor care şi-au declarat insolvenţa în Germania a fost cu 21,8% mai mic în februarie, comparativ cu perioada similară din 2020, continuând trendul descendent de la introducerea moratoriului, la începutul pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate marţi de Oficiul federal de statistică (Destatis), citate de Reuters.

Moratoriul privind insolvenţele pentru firmele afectate de criza provocată de pandemie a ajutat la reducerea numărului de falimente în cea mai mare economie europeană. Criticii susţin că autorităţile de la Berlin riscă să împiedice ceea ce unii economişti numesc "distrugerea creatoare", un termen care descrie falimentul firmelor care nu sunt viabile pentru a face loc altora mai dinamice.

În octombrie, autorităţile de la Berlin au renunţat la moratoriu, iar până luna aceasta doar firmele care aşteptau ajutor de stat erau exceptate de la declararea falimentului.

Datele din februarie înseamnă că "problemele economice cu care se confruntă multe afaceri din cauza pandemiei nu sunt încă reflectate printr-o creştere a insolvenţelor raportate", a apreciat Destatis.

Procedurile noi de insolvenţă, un indicator al viitoarei tendinţe pentru actualele falimente, au scăzut cu 17% în aprilie, faţă de luna precedentă, după o creştere de 37% în martie.

Autorităţile UE au cerut guvernelor blocului comunitar să ia măsuri pentru a evita un val de insolvenţe cu care s-ar putea confrunta companiile viabile, din cauza efectelor pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel