Echinocțiul de primăvară 2021: Cum vă afectează semnul zodiacal acest moment al anului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Echinocțiul de primăvară 2021: Cum vă afectează semnul zodiacal acest moment al anului
Echinocțiul de primăvară 2021: Cum vă afectează semnul zodiacal acest moment al anului

Echinocţiul de primăvară, în 2021, a avut loc la 20 martie: 11 h 37 m, la o zi după ce Luna s-a aflat la faza de Primul Pătrar (16 h 37 m).

Odată cu echinocţiul de primăvară în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic şi durează aproximativ 92 de zile. La momentul echinocţiului de primăvără Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cereşti în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilei cu cea a nopţii, indiferent de latitudine. 

Pentru astrologi, primăvara reprezintă începutul unui nou ciclu, similar cu ceea ce simbolizează 1 ianuarie. Când Soarele intră în Berbec, toată lumea ar putea deveni mai îndrăzneață și mai entuziastă, deci este recomandabil să începeți proiecte în această perioadă a anului. În plus, luna va fi într-o fază semilună în Gemeni, ceea ce înseamnă că pozitivitatea va fi promovată pentru toate semnele.

Pentru astrologi, primăvara este anotimpul iubirii. Plantele, florile și copacii renasc și se pregătesc să rodească, la fel se întâmplă și cu oamenii, simțurile par să renască, sentimentele înfloresc și ne fac mai deschiși la stimuli.

 

Echinocțiul de primăvară 2021 - Cum va afecta fiecare semn 

 

Berbec. Sosirea Soarelui în acest semn îi va face să elibereze stresul acumulat, acest lucru îi va ajuta să-și elibereze mintea și să-și dezvolte ideile creative.

Taur. Acești oameni trebuie să fie atenți, deoarece ar putea fi afectați prin confruntarea cu îndoieli și analiza deciziilor viitoare.

Gemeni. Acesta este cel mai bun moment pentru Gemeni, pozitivitatea va fi la suprafață, deci dacă au complicații, pot rezolva fără probleme.

Rac. Sentimentalitatea ajunge la oamenii Rac deoarece își vor aminti momente importante din anul trecut.

Leu. Vor continua cu strălucirea care îi caracterizează și vor aștepta doar sfârșitul acestui sezon, tânjind după planuri viitoare.

Fecioară. Îngrijorările vor fi un test minunat deoarece acest lucru îi va învăța să aibă răbdare și să depășească astfel testele care le sunt prezentate.

Balanță. În acest moment vei fi optimist și motivat, vei avea cea mai bună energie și vei ști să profiți de ea.

Scorpion. Reflecția va fi foarte importantă pentru a găsi calea de urmat în timpul acestui ciclu.

Săgetător. Reflecția va fi, de asemenea, o parte fundamentală a acestui semn atunci când vă gândiți la dorințele și viziunea dvs. asupra vieții. Va fi, de asemenea, foarte important să rămâneți calm.

Capricorn. Oportunitățile vin cu acest sezon și puteți profita.

Vărsător. Vor experimenta întrebări cu privire la situația lor actuală, dar acesta nu va fi un motiv pentru a nu se bucura de moment.

Pești. Sezonul acesta va veni cu mai mult succes și noi oportunități.

 

Echinocţiul de primăvară nu se produce la aceeaşi dată

 

De la un an la altul, fenomenul nu se produce la aceeaşi dată datorită faptului că anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. Echinocţiul de primăvară reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare şi, începând de la această dată, durata zilei va fi în continuă creştere, iar cea a nopţii în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstiţiul de vară.

Cuvântul "echinocţiu" derivă din cuvântul francez "équinoxe", care, la rândul lui, provine din latinescul "aequinoctium", format din "aequus" - "egal" şi "nox", "noctis" - "noapte".

În emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, acest moment marcând începutul toamnei astronomice, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel