Radio Europa Liberă își reia emisia în România

StiriDiaspora Team / 19 iul 2018, 13:30 Salveaza PDF Comentarii

Radio Europa Liberă a anunţat că îşi va relua programele de ştiri pentru România şi Bulgaria pentru a consolida peisajele mediatic din ambele ţări.

Acesta anunţ vine după ce oficialii guvernamentali, reprezentanții societății civile și jurnaliștii din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și diviziunea socială le subminează sistemele politice, se menţionează pe site-ul radio Europa Liberă.

"Sperăm în special că acoperirea noastră, realizată de jurnaliștii locali, va contribui la creșterea presei libere, va promova valorile și instituțiile democratice și va informa ambele țări cu privire la locul lor în NATO, UE și alte organizații occidentale. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente locale și cu societatea civilă", a anunţat Thomas Kent, preşedintele Radio Europa Liberă.
Emisia va fi reluată începând din decembrie 2018 cu reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară și română și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false.

Radio Europa Liberă a emis timp de 60 de ani în România, serviciul încheindu-se în 2008 când s-a considerat că odată cu aderarea la NATO şi Uniunea Europeană s-a considerat că ţara este destul de consolidată încât să nu mai fie nevoie de serviciile lor.

Postul de Radio Europa Liberă a fost ascultat în clandestinitate de români vreme de zeci de ani până în 1989 şi câţiva ani după aceea şi a reprezentat principala sursă de informaţie independentă de sistemul de propagandă comunist, din care cauză era una dintre ţintele Securităţii.

La Europa Liberă s-au putut exprima liber dizidenţi precum Doina Cornea şi s-a vorbit despre rezistenţa românească la comunism, atâta câtă a fost posibilă.

Evenimente  precum greva minerilor din 1977 şi revoilta de la Braşov au făcut obiectul unor emisiuni sepciale.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy