Dulceață de trandafir după rețeta bunicii: Cel mai parfumat desert al verii și proprietățile magice

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Dulceață de trandafir după rețeta bunicii: Cel mai parfumat desert al verii și proprietățile magice
Dulceață de trandafir după rețeta bunicii: Cel mai parfumat desert al verii și proprietățile magice

Dulceața din trandafir este cea mai parfumată și mai delicată dulceață. Anul acesta recolta de trandafiri pare bogată, iar acum e momentul să ne umplem borcanele cu dulceață, pentru că mai apoi să savurăm din parfumul deliciilor pregătite cu ea.

Ingrediente:

500 gr.petale de trandafir,

500 gr.zahăr,

sucul de la 1 lămâie mare  sau 5 gr.sare de lămâie.

Încearcă și: Flori de dovlecei umplute, în stil roman: Un deliciu de sezon, parfumat și surprinzător de ușor de făcut. Notează rețeta!

Dulceață de trandafir după rețeta bunicii - Mod de preparare:

 

Sub getul cu apă rece clătim fiecare floare și le punem cu coroniță în jos pe un șervețel uscat să se usuce puțin. Desprindem petalele de pe floare și le punem într-un vas care nu lipește.

Stoarcem lămâia peste petal , punem zahărul și, cu mână, strivim petalele. Lăsăm petalele pe 1 -2 ora să sloboadă sucul lor, după care le punem la fiert.

Fierbem dulceață 25-30 min. până începe a se lega. Nu ne îndepărtăm pe mult timp de aragaz, căci trebuie să amestecăm dulceață. Dulceața gata o punem în borcane curate și o închidem ermetic sau o păstrăm în frigider.

Şi dacă totuşi optaţi pentru varianta de dulceaţă proaspătă, atunci punem proporția de 1/1 ,Deci punem 1 kg petale de trandafir (trecute prin getul de apă rece, uscate)+1kg. zahăr. Frecăm petalele cu zahărul, după care stoarcem sucul de la 1 lămâie peste ele. Punem dulceaţă în borcane uscate, punem capacul de plastic sau metal şi o păstrăm în frigider. Se păstrează şi 2 ani.

O altă metodă:

1 litru de apă și 1 kg. zahăr punem la fiert pe 10-15 min. până uşor începe a se lega, după care punem petalele de trandafir (200-300 gr.).Lăsăm să fiarbă 5 min. Stingem focul, lăsăm să se răcească, după care repetăm acţiunea. Adăugăm 5 gr. sare de lămâie, amestecăm, punem în borcane sterilizate , închidem ermetic.

Dacă ți-a plăcut rețeta de dulceață de trandafiri, sigur ți-ar plăcea și rețeta de Limonadă cu căpșune, mentă și busuioc: Rețeta celei mai răcoritoare băuturi de sezon și beneficiile miraculoase

Beneficiile și proprietățile magice ale trandafirului de dulceață 

 

• Combate oboseală. Este o soluție excelentă pentru energizare și de asemenea este un calmant pentru durerile abdominale.

• Este un puternic antidepresiv. Insomnia sau depresia pot fi și ele îndepărtate cu ușurință prin consumul de dulceață de trandafiri. De asemenea, anxietatea și iritabilitatea sunt și ele îndepărtate cu succes; 

• Are proprietăți antiinflamatorii și chiar antibiotice. Trandafirul conține foarte multe vitamine, acid citric, pectină și acid malic. Aceste substanțe sunt eficiente în a oferi o stare de calm și în a acționa antiinflamator și tonic. 

• Vindecă cu succes probleme precum stomatitele sau leucoreea.

• Combate răceală. Este una dintre puținele dulcețuri care poate să combată răceală. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel