Flori de dovlecei umplute, în stil roman: Un deliciu de sezon, parfumat și surprinzător de ușor de făcut. Notează rețeta!

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Flori de dovlecei umplute, în stil roman: Un deliciu de sezon, parfumat și surprinzător de ușor de făcut. Notează rețeta!
Flori de dovlecei umplute, în stil roman: Un deliciu de sezon, parfumat și surprinzător de ușor de făcut. Notează rețeta!

Flori de dovleac umplute, în stil roman. Iată rețeta perfectă pentru o mâncare tradițională căreia îi este imposibil de rezistat. Un deliciu de sezon, parfumat și ușor de făcut.

Aperitiv, garnitură, aperitiv, gustare la miezul nopții: florile de dovleac în stil roman sunt bune pentru orice ocazie și la orice oră din zi sau din noapte. Aluatul este crocant iar umplutura este demențială.

Există câteva reguli pentru prepararea florilor de dovleac umplute în stil roman, dar ele trebuie respectate ca și cum ar fi legi. Aluatul, în primul rând, nu include drojdie și, pentru această rețetă, nu trebuie lăsat să se odihnească. Ideal ar fi să folosiți provatura, o brânză asemănătoare cu mozzarella, sau cel mult fior di latte, dar niciodată mozzarella de bivoliță, prea apoasă pentru această rețetă.  Florile de dovlecel umplute în stil roman sunt doar prăjite, nu ar fi la fel gătite la cuptor.

Ingrediente pentru 4 persoane

100 gr de flori de dovlecei (aproximativ 12)

100 gr de provatura/ mozzarella (fior di latte)

12  hamsii/anchoa în ulei

Pentru aluat:1 00 de grame de făină 00

200 ml de apă (minerală sau sifon, rece ca gheața)

1 vârf de zahăr

1 vârf de sare

Pentru prăjire: ulei de floarea soarelui

Dacă ți-a plăcut rețeta de Flori de dovlecei umplute, în stil roman, sigur îți va plăcea și cea de Blinî din dovlecei. O plăcintă delicioasă, ușor de preparat la tigaie, cu aluat de clătite: Vei uita de banalele chifteluțe


Flori de dovlecei umplute, în stil roman: rețeta pas cu pas

 


Florile de dovlecei umplute în stil roman sunt un fel de mâncare de casă, care nu are o rețetă cu doze codificate.

Mai întâi, se taie brânza în cubulețe și se scurge într-o strecurătoare. Goliți și florile de dovlecel - alegeți-le pe cele mai mari, frumoase și deschise - și curățați-le cu o cârpă umedă, fără să le rupeți.

Se prepară un aluat gros cu apă, eventual apă minerală sau sifon, foarte rece, și făină: se începe cu câteva linguri de făină și două-trei căni de apă, începând să se amestece cu un tel. Apoi se adaugă apă și făină puțin câte puțin, până când se ajunge la rezultatul dorit.

Se umple fiecare floare cu o bucată de provatura și o bucată de anșoa, se închide capătul, întorcându-l pe el însuși, și se înmoaie în aluat. Se prăjesc imediat în ulei încins, întorcând florile de dovlecel umplute în stil roman cu o furculiță, până când acestea devin aurii. Apoi se așază pe un prosop de hârtie, se sărează ușor și se mănâncă imediat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel