Drone militare ale armatei SUA, la baza de la Câmpia Turzii

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Armata SUA a relocat în România, la Câmpia Turzii, dronele MQ-9 Reaper de la baza aeriană poloneză Miroslawiec.

Departamentul american al Apărării anunță, așadar, că transferă temporar mai multe drone militare de tip MQ-9 Reaper la Baza aeriană Câmpia Turzii.

"Drone de tip MQ-9 Reaper, personalul aferent şi echipamentele de susţinere ale Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Miroslawiec (Polonia) au fost transferate în mod temporar la Baza aeriană Câmpia Turzii din România, pe durata lucrărilor la pista Bazei Miroslawiec", anunţă Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa.

Dronele MQ-9 operează în Polonia din mai 2018, relocarea temporară fiind realizată cu cooperarea deplină a aliatului NATO România, mai transmite comandamentul forțelor aeriene din Europa.

”Acest Detaşament este o unitate separată din punct de vedere geografic fiind încredinţat Unităţii de lupte aeriene 52, cu sediul în Spangdahlem AB, Germania, care are misiuni de colectare de informaţii, de supraveghere şi recunoaştere, în scopul răspunderii la necesităţile combatante ale centrelor de comandă", se arată în comunicatul Comandamentul Forţelor Aeriene SUA pentru Europa şi Africa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel