Dramele războiului: O mamă a reușit să scape din Kiev cu toți cei 9 copii ai ei, după două zile de mers

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O mamă a reușit să plece cu toți cei 9 copii ai săi cu care locuia, alături de tatăl acestora, în Kiev, după zile lungi de frământări interioare. Cel mai mic membru al familiei are 10 luni. Au ajuns la Isaccea după două zile de mers.

Nu voiau să plece din casa lor și au sperat până în ultimul moment că bombardamentele vor înceta. Au ajuns la Isaccea după două zile de mers, fără să fi mâncat nimic.

Au fost preluați în spatiile special amenajate de Salvați Copiii în vama Isaccea, acolo unde au primit asistență și servicii umanitare.

O altă poveste relatată de cei de la Salvați Copiii este a unei tinere care a fugit din Odessa, pentru a-și salva fetița: „În urmă a rămas tatăl. Ne arată o fotografie pe telefon. Doi tineri frumoși, un copil și o valiză. O ultimă fotografie. Din ea, astăzi au rămas ele două, mama și fata, și valiza. Împreună cu mama și fetița ei de numai doi ani, a ajuns cu bacul în Vama Isaccea într-o zi friguroasă și ploioasă. Două femei și un copil într-o mulțime de oameni speriați de ororile războiului. Fetița plângea continuu, iar mama și bunica se simțeau neputincioase în efortul de a o liniști. Le-am preluat imediat și le-am condus în spațiul cald și primitor, amenajat de Organizația Salvați Copiii, acordându-le tot sprijinul pentru nevoile imediate”.

Dramele războiului: O mamă a reușit să fugă din Kiev cu toți cei 9 copii ai ei

 

Un număr de 3.736 de copii din Ucraina, cel mai adesea însoțiți doar de mame, au primit asistență umanitară la punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, unde organizația Salvați Copiii România a creat un spațiu special pentru mame și copii, astfel încât aceștia să poată fi îngrijiți corespunzător.

În total, 6.441 de beneficiari, mame și copii, au primit sprijin umanitar din partea echipei Salvați Copiii, iar nevoia de ajutor va crește considerabil în perioada următoare.

La nivel național, echipele Salvați Copiii au acordat sprijin complex, incluzând asistență juridică și psihologică, pentru 19.241 de persoane venite din Ucraina, dintre care 10.836 copii și 8.405 adulți.

Copiii prinși în zonele de război din Ucraina sunt expuși riscurilor de înfometare, frig și trafic de persoane. Estimările arată că jumătate dintre cei care s-au refugiat sunt copii, printre ei aflându-se și copii neînsoțiți. Totodată, peste 100.000 de copii ucraineni trăiesc în instituții de îngrijire a copilului și sunt expuși pericolului de a fi lăsați în urmă, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel