Drama unui medic din primia linie. S-a sinucis după ce s-a infectat cu coronavirus

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un medic din SUA aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului s-a sinucis. Medicul însuși s-a îmbolnăvit de coronavirus și a revenit la locul de muncă după o săptămână și jumătate de recuperare, scrie BBC.

Dr. Lorna Breen, care a fost director medical al departamentului de urgență de la New York-Presbyterian Allen Hospital din Manhattan, a murit duminică din cauza unor răni auto-provocate, a declarat poliția.

Tatăl medicului, dr. Philip Breen, a declarat pentru „New York Times”: „A încercat să-și facă treaba și a ucis-o".

Potrivit dr Breen, fiica sa nu a avut antecedente de boli mintale. Femeia a murit în Charlottesville, Virginia, unde locuia cu familia.

Lorna Breen însăși s-a îmbolnăvit de coronavirus și s-a întors la locul de muncă după aproximativ o săptămână și jumătate de recuperare, a spus tatăl ei. Spitalul a trimis-o din nou acasă, înainte ca familia ei să „intervină" pentru a o aduce în Charlottesville, a mai declarat tatăl ei.

Citeşte şi: Povestea impresionantă a Lilianei, voluntar în spitalele din Italia: "Am vrut să întorc binele primit. Mi-am luat diploma de asistent din sertar să ajut"

Când au vorbit ultima dată, doctorița părea detașată. Potrivit „New York Times”, dr. Lorna Breen era o creștină devotată, foarte apropiată de familia ei.

New York-Presbyterian Allen Hospital a declarat: „Dr Breen este un erou”, iar într-un comunicat de presă care a confirmat decesul, Departamentul de Poliție din Charlottesville a descris medicul ca fiind un „erou".

La rândul său, șeful poliției, RaShall Brackney, a declarat că profesioniștii din domeniul sănătății nu sunt imuni la efectele mentale sau fizice ale pandemiei: „În fiecare zi, acești profesioniști operează în cele mai stresante circumstanțe, iar coronavirusul a introdus factori de stres suplimentari".

Statul New York a înregistrat aproape o treime din cele aproape un milion de cazuri confirmate de Covid-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel