Dramă fără margini în Italia: O mamă româncă a murit la o lună după ce a născut cel de-al treilea copil. Familia acuză medicii

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O tragedie cutremură comunitatea din Terni, Italia, după ce Georgiana Mădălina Mardare, o tânără mamă româncă în vârstă de 34 de ani, și-a pierdut viața într-un mod tragic, la doar câteva săptămâni după ce a adus pe lume cel de-al treilea copil, o fetiță.

Soțul ei, Constantin, în vârstă de 37 de ani, devastat de această pierdere inimaginabilă, a luat atitudine și a depus o plângere la carabinierii din Collescipoli, suspectând implicații înfricoșătoare ale unui presupus omor din culpă și complicații care r fi apărut în timpul nașterii.

Familia îndurerată a apelat la avocat Erdis Doraci de la Baroul Tivoli pentru a le oferi suport în căutarea răspunsurilor în ceea ce privește circumstanțele neclare ale tragediei. Erdis Doraci a subliniat că evoluția clinică aparent normală a Georgianei, precum și cele două sarcini anterioare fără complicații, aruncă întrebări asupra acestui eveniment șocant. Avocatul intenționează să inițieze acțiuni legale și să colaboreze cu experți în investigații medico-legale pentru a clarifica acest caz tulburător.

Medicii au asigurat-o pe Mădălina că este bine, deși se plangea că se simte rău

 

Documentele dezvăluie că sarcina Georgianei Mădălina s-a desfășurat în mod normal, așa cum s-a întâmplat și cu cele două sarcini anterioare. O naștere pe care femeia în vârstă de 34 de ani o descrie ca fiind foarte dureroasă, deoarece epidurala care, potrivit viitoarei mame, a fost foarte complicată și dureroasă, nu și-a făcut efectul. Ea este externată cu nou-născutul ei pe 23 octombrie, deși nu se simțea bine: se plângea de dureri de cap, dureri și oboseală excesivă. În ciuda plângerilor legate de starea de sănătate precară, Georgiana a fost asigurată de medici că starea ei este sub control. Cu toate acestea, tragedia a lovit după ce femeia a fost externată din spitalul în care a adus pe lume copilul.

În seara zilei de 2 noiembrie, situația s-a agravat rapid. Constantin, soțul Georgianei, s-a întors acasă și a găsit-o pe soția sa într-o stare inconștientă. Cu un apel disperat la ambulanță și eforturi disperate de resuscitare, inima proaspetei mămici a început să bată din nou. Diagnosticată ulterior cu pneumonie bilaterală severă, viața Georgianei atârna de un fir de ață. În timpul internării, medicii descoperă două bacterii despre care nu se știe dacă au fost prezente și înainte și în timpul nașterii sau nu.

Familia Georgianei cere să se facă dreptate

 

Tragedia a atins apogeul în ziua de 1 Decembrie, când un Computer  Tomograf  a relevat absența fluxului cerebral al Georgianei. Lupta ei eroică s-a încheiat vineri, atunci când medicii au transmis vestea devastatoare lui Constantin, soțul său: Georgiana, care luptase cu toate puterile, a renunțat pentru totdeauna vineri, decedând în spital.

În încercarea de a aduce lumină asupra acestui caz cutremurător, Constantin a depus o plângere la poliție, cerând sechestru asupra dosarelor medicale și a jurnalelor de apeluri și audio ale serviciului de urgență 118. El solicită, de asemenea, o anchetă amănunțită, inclusiv o autopsie condusă de o comisie medico-legală în care să fie implicat un ginecolog specialist, eventual din afara regiunii.

Comunitatea din Terni rămâne șocată și îndurerată în fața acestei tragedii, iar familia și avocatul se pregătesc pentru o bătălie juridică dificilă, în căutarea adevărului despre ce a dus la pierderea prematură a Georgianei Mădălina Mardare. Toți cei care au cunoscut familia și pe cei implicați sunt chemați să ofere sprijin și compasiune în aceste momente grele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel