Dragoș Pătraru desființează multinaționalele care "mulg" România: Iau ajutoare de la stat și dau salarii de mizerie - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Dragoș Pătraru vorbește despre companiile multinaționale din România și despre piața muncii
Dragoș Pătraru vorbește despre companiile multinaționale din România și despre piața muncii

Dragoș Pătraru vorbește despre companiile multinaționale care au ales să deschidă sedii în România în ultimii ani, fie că vorbim de producție, construcții sau IT.

Realizatorul TV Dragoș Pătraru critică companiile multinaționale și spune că, în România, grație "guvernelor imbecile", acestea au parte de ajutoare de la stat, facilități fiscale și acces pe o piață a muncii care s-a transformat în "sclavie pură".

"Cu antreprenorii suntem la nivelul Evului Mediu. Se plâng că vin oamenii, învață și după aia pleacă. Oamenii pleacă la mai bine. Întotdeauna oamenii vor pleca la mai bine. Aceste guverne imbecile, grație politicilor duse, au transformat această țară într-o țară a muncii ieftine. Marile corporații care vin și se laudă cu ce au făcut în România, nu fac absolut nimic de fapt. Cele mai multe construiesc cu ajutoare tot de la statul român, beneficiază de niște facilități fiscale fabuloase. Le convine de minune să ia forță de lucru necalificată, pentru că acești oameni nu au putere de negociere. Puterea de negociere e zero și spun că trebuie să te duci la ei să te învețe, să-ți dea lumină", spune realizatorul emisiunii Starea Nației.

"S-a transformat în sclavie pură. Ce este la noi pe piața muncii, în acest moment, se numește sclavie, în construcții, în IT, etc. Mai sunt companiile care vin și lucrează fie croitorie în sistem lohn, fie subansamble de mașini sau huse auto. Eu am scris acum ceva timp reportaje despre oameni care au murit pe mașinile alea, lucrând", a mai spus Dragoș Pătraru.     

VIDEO

@magurean10 #magurean #intotdeauna oamenii vor pleca la mai bine #dragospatraru ♬ sunet original - Magurean

 

Românii pleacă din România pentru a câștiga mai mulți bani pentru aceleași meserii

 

În ultimii 20 de ani România s-a confruntat cu un exod al populației active, pe fondul salariilor mici de pe piața locală. Astfel, potrivit datelor oficiale, există un număr 5,7 milioane de români plecați astăzi din România și stabiliți în diaspora. Însă, potrivit secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, cifra reală depășește 8 milioane. 

"Avem o cifră oficială care ne spune că 5.700.000 de români - ultima cifră oficială în decembrie 2020 - de români în afara granițelor. După numărătoarea statelor unde se găsesc români, una neoficială și avem și studii în acest sens, depășim 8 milioane de români în afara granițelor, fără să numărăm comunitățile istorice", a declarat Gheorghe Cârciu, în exclusivitate într-un interviu acordat ȘtiriDiaspora.

În 2021 s-au născut mai mulți copii români în afara granițelor decât în România, oficial. 300.000 de copii născuți. Și atunci avem explicația celor opt milioane de români în afară. Majoritate în Uniunea Europeană.

"Avem cinci țări în care sunt localizați peste un milion de români: Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța. În Franța poate avem 900.000 și...undeva pe acolo. Cu siguranță mai sunt și cel puțin 20% români care nu sunt înregistrați. Sunt sezonierii, cei din familii mixte, cei care au obținut cetățenie, copii celor din familii mixte, cei cu cetățenie care sunt la a doua generație și care cu siguranță nu mai sunt numărați români ci cu cetățenia pe care o dețin acolo", a mai spus Cârciu.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel