Dragnea, MARELE ABSENT de la preluarea președinției Consiliului UE

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Liviu Dragnea nu va fi prezent, la Ateneu, la evenimentul de inaugurare a președinției Consiliului UE.

Ultimele informații arată că Liviu Dragnea nu va fi prezent la evenimentul istoric prin care România va prelua, formal, președinția Consiliului UE. Dragnea avea programată o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dar în locul său ar trebui să meargă Florin Iordache, cel care îi ține locul la șefia Camerei Deputaților.

Liviu Dragnea lipsește de la primul eveniment important al președinției UE, cel inaugural, când la București vin toți liderii europeni. Președintele Camerei Deputațiilor și-a delegat atribuțiile vicepreședintelui Florin Iordache pentru toată luna ianuarie.

La ceremonie vor participa președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, și al Consiliului European, Donald Tusk. Ceremonia de deschidere va fi urmată de un concert inaugural la Ateneul Român.
 Potrivit programului oficial vor susține discursuri de deschidere premierul Viorica Dăncilă, președintele PE, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
 
La eveniment, Parlamentul va fi reprezentat de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.
 
De asemenea, pe agenda oficială de vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmează să aibă întâlniri oficiale cu reprezentanții 
 
"Voi reprezenta Camera Deputațiilor în întâlnirea de vineri cu președintele Comisiei Europene, domnul Juncker", a declarat Florin Iordache pentru Hotnews.ro.
 Liviu Dragnea a atacat în justiție, săptămâna trecută, un răspuns al Comisiei Europene privind modul în care a fost realizat raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Tel Drum. Dragnea a contestat la Tribunalul UE de la Luxemburg raportul întocmit de OLAF (Oficiul european antifraudă, o instituție a Comisiei Europene), care constată o fraudă de peste 20 milioane euro din fonduri UE și care a dus la deschiderea dosarului „Tel Drum”, dosar în care șeful PSD este urmărit penal de DNA.

 

 

La ceremonie vor participa președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, și al Consiliului European, Donald Tusk. La eveniment, Camera Deputaților va fi reprezentată de Florin Iordache.

Vineri, Jean Claude Juncker va fi primit la Parlament de către Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și, din nou, de Florin Iordache, în locul lui Liviu Dragnea.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel