Draghi, despre raționalizarea alimentelor în Italia: „Trebuie să ne aprovizionăm din alte părți pentru că situația va cauza neplăceri”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

„Dacă lucrurile continuă să se înrăutățească, ar trebui să începem să intrăm într-o logică a raționalizării”, a spus premierul italian Mario Draghi, la o conferință de presă.

„Toți căutăm pacea, Putin nu o vrea”, precizează premierul italian. „Vizita mea la Washington va avea loc în următoarele 2-3 luni”. Sancțiunile? „Dacă este nevoie, vor fi consolidate”, a spus el.

Draghi a declarat că Italia nu este, deocamdată, într-o astfel de situație, dar că trebuie să „ne pregătim pentru această eventualitate. De aici să tragem un semnal de alarmă”. Un jurnalist l-a întrebat pe Draghi dacă nu este cazul să dezvăluie cetățenilor posibilitatea de a fi nevoiți să-și schimbe, în fața situației aduse de război, obiceiurile în materie de hrană și energie. Premierul italian le-a răspuns tăios: „Nu este încă cazul și pentru a evita această ipoteză vom lua măsuri”.

 

Tensiuni Italia-Rusia. Roma a reacţionat vehement la declaraţiile „ameninţătoare” ale Moscovei: „Odioase şi inacceptabile”

De exemplu, trebuie abordată problema creșterii prețurilor. Penuria de materii prime sau de aprovizionare cu alimente trebuie abordate precum cele ale gazelor prin diversificarea surselor și ajutoarelor pentru familii. „Dispariția temporară a piețelor de cereale din Rusia și Ucraina creează lipsuri serioase. Trebuie să ne aprovizionăm în alte părți ale lumii pentru că această situație va cauza neplăceri”.

 

Draghi: „Această situație a dat naștere la lipsuri în aprovizionarea cu multe lucruri”

 

„Astăzi căutăm cu toții pacea, dar, din păcate, președintele Putin nu vrea pacea”. Prim-ministrul Mario Draghi a spus acest lucru în cadrul unei conferințe de presă. „Această situație a dat naștere la lipsuri în aprovizionarea cu multe lucruri, benzină, motorină, electricitate, gaze, produse alimentare”, a adăugat el, „și sancțiunile foarte severe pe care le-am impus Rusiei au, fără îndoială, consecințe și asupra noastră. Guvernul la fel de mult este convins că aceste sancțiuni sunt adecvate și pot fi întărite în viitor dacă evoluția războiului o va cere”.

„Cred că cel mai bun mod de a liniști, în general, este să spunem mereu adevărul și să spunem că suntem pregătiți să-l înfruntăm. Se aplică în toate situațiile. Este perfect de înțeles că ești îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Draghi.

„Îl voi vedea pe președintele Biden, joia viitoare, la summitul NATO. Apoi lucrăm cu toții la vizita mea la Washington, care va fi acolo în curând, în următoarele două-trei luni”, a conchis prim-ministrul Mario Draghi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel