Dosar penal, deschis de procurori, după aterizarea forțată a elicopterului militar în centrul capitalei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Procurorii Parchetului Militar au deschis un dosar penal, după aterizarea forțată a elicopterului militar American Black Hawk în Piața Charles de Gaulle, din București.

„Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal – neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a declarat colonelul magistrat Florin Bobin, procuror militar.

Doi polițiști, eroii zilei. Au oprit imediat mașinile, când au văzut elicopterul, care ateriza forțat: ”Ne-am dat seama că ceva nu e în regulă!”

Un elicopter al armatei americane care participa la un exercițiu militar a aterizat de urgență joi în Piața Charles de Gaulle din Capitală. Mai mulți stâlpi din zonă au fost afectați.

Incident aviatic în centrul Bucureștiului. Un elicopter a aterizat de urgență - VIDEO

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate. Ordinul a fost dat de generalul maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din România, iar anunțul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviației. Ceremonia se va ține prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel