Incident aviatic în centrul Bucureștiului. Un elicopter a aterizat de urgență - VIDEO

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Incident aviatic în București. Un elicopter american a doborât mai mulți stâlpi de iluminat
Incident aviatic în București. Un elicopter american a doborât mai mulți stâlpi de iluminat

Un incident aviatic a avut loc, în urmă cu puțin timp, în București. Un elicopter american a doborât mai mulți stâlpi de iluminat. Elicopterul a fost avariat.

Un incident aviatic a avut loc, în urmă cu puțin timp, în București. Un elicopter american a pierdut din altitudine și a doborât mai mulți stâlpi de iluminat.  Elicopterul militar a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București.  Circulația rutieră e bulevardul Aviatorilor a fost oprită până când stâlpii de iluminat, care au fost doborâți, vor fi ridicați. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cauzele acestui accident.  Din fericire, nu au fost înregistrate victime umane.

UPDATE 1.

Elicopterul militar ce aparţine Statelor Unite ale Americii ar fi suferit o defecţiune tehnică şi chiar a lovit doi stâlpi în zona Charles de Gaulle. Cei doi stâlpi au fost retezaţi şi au ajuns pe şosea, blocând astfel traficul.  Pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Poliţiştii rutieri au intervenit în zonă şi au dirijat traficul pentru a evita blocajele şi eventualele incidente, dar şi pentru a permite inginerilor să ajungă la elicopter. 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, martor la accidentul aviatic din București: O situație dificilă care putea duce la o catastrofă

UPDATE 2.

Ambasada SUA a transmis că lucrează cu autoritățile române pentru rezolvarea situației. “Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat al biroului de presă al Ambasadei SUA.

Ambasada SUA, reacție după ce un elicopter Black Hawk american a aterizat pe un bulevard din București - VIDEO

 

Ministrul Muncii, martor la eveniment

Ministrul Muncii,  Raluca Turcan, a fost martor la momentul în care un elicopter american, care a pierdut din altitudine și a doborât mai mulți stâlpi de iluminat, a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București.   

"Felicitări forțelor MAI care astăzi au gestionat în timp real o situație dificilă care putea duce la o catastrofă. Am fost martora momentului când personalul MAI a degajat piața Charles de Gaulles într-un mod prompt și profesionist. Felicitări pentru intervenția extraordinară!", a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de facebook.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel