Donație de 100 de milioane de dolari pentru Cuba

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Președintele Cubei, Miguel Díaz-Canel, a efectuat, săptămâna aceasta, o vizită oficială în China, ca parte a unui turneu internațional, din care au mai făcut parte și Algeria, Rusia și Turcia, cu scopul de a consolida sectorul energiei electrice, care suferă din luna mai de o criză puternică.

După întâlnirea oficială dintre Díaz-Canel și omologul său chinez Xi Jinping, s-a făcut publică informația, la televiziunea de stat cubaneză, că gigantul asiatic a făcut o donație către Cuba de o sută de milioane de dolari.

Ministrul Economiei din Cuba, Alejandro Gil Fernández, a declarat că donația va fi alocată „priorităților” economiei, care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele trei decenii, din cauza întăririi embargoului Statelor Unite, în vigoare din 1962, dar și a impactului pandemiei. Gil a mai anunțat, potrivit swissinfo.ch, că, în timpul vizitei, ambele țări au semnat „douăsprezece instrumente legale”, dintre care unele sunt „legate de redeschiderea unor noi finanțări” pentru investițiile chineze în Cuba.

La întâlnire, părțile au discutat și problema datoriei pe care Cuba o are față de China, fără a fi însă dezvăluită suma. Pentru Cuba, China este al doilea partener comercial după Venezuela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel