Franţa, de acord cu controalele sanitare la frontierele din interiorul UE

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Youtube @AFP News Agency
Sursa foto: captură video Youtube @AFP News Agency

Franţa este favorabilă controalelor sanitare la frontierele din interiorul Uniunii Europene în faţa pericolului noilor variante a coronavirusului, a indicat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, transmite Reuters.

'Există întrebări care sunt puse cu privire la frontierele în interiorul Uniunii Europene, iar acesta va fi obiectul unor discuţii ce vor avea loc mâine (joi) în cadrul Consiliului European', a menţionat Attal, după şedinţa de guvern.

'Franţa este favorabilă să poată fi efectuate controale sanitare de îndată ce va fi posibil şi să fie avansată cooperarea europeană asupra acestui aspect', a adăugat el.

'De la începutul epidemiei, noi am luat măsuri pentru a asigura controlul frontierelor noastre', a mai spus Attal, amintind că 'frontierele externe ale UE cu Franţa sunt închise din luna mai 2020'.

'Cele şi cei care pot intra în ţara noastră venind din ţări exterioare Uniunii Europene sunt cetăţeni francezi în cvasi-totalitatea lor şi trebuie să aibă un test PCR negativ înainte de a se îmbarca spre Franţa şi să se angajeze să respecte o izolare de 7 zile', menţionat purtătorul de cuvânt.

 

Germania anunţă noi controale



Cancelarul german Angela Merkel a prevenit marţi, cu două zile înaintea unui summit european dedicat noilor variante ale coronavirusului, că nu este exclusă o restabilire a controalelor între state UE dacă situaţia se va înrăutăţi.

Berlinul este îngrijorat mai ales de pătrunderea variantelor mai contagioase ale virusului, apărute în Marea Britanie şi Africa de Sud.

'Dacă ţările ar fi să o ia pe căi complet diferite, ceea ce nu văd în acest moment, dar ar putea să se întâmple, atunci trebuie să fim pregătiţi pentru cazul extrem şi să spunem că trebuie să reintroducem controalele la frontiere', a afirmat Angela Merkel într-o conferinţă de presă, la capătul a opt ore de negocieri cu liderii landurilor, la care s-a decis prelungirea şi înăsprirea restricţiilor legate de pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel