Doi turiști canadieni au ajuns din întâmplare la o nuntă în Craiova. Obiceiurile noastre i-au uimit, au filmat tot și au pus pe Youtube - VIDEO

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Doi turiști canadieni au ajuns la o nuntă în Craiova (Sursa foto: captură YouTube)
Doi turiști canadieni au ajuns la o nuntă în Craiova (Sursa foto: captură YouTube)

Doi turiști canadieni au rămas uimiți de cum se desfășoară lucrurile la o nuntă în România. Ei au filmat și au pus tot pe Youtube. 

Doi turiști canadieni au ajuns din întâmplare la o nuntă în România și au rămas pur și simplu uimiți de tradiții și obiceiurile care încă se respectă. Totodată, ei au fost încântați de ospitalitatea oamenilor care i-au primit în mijlocul lor, chiar dacă nu-i cunoșteau pe miri și nici nu erau îmbrăcați pentru un astfel de eveniment. Cei doi au filmat toată experiența și au postat-o pe Youtube, iar românii le mulțumesc în comentarii pentru modul în care ne promovează țara.  

Steve și Ivana sunt doi vloggeri de turism care sunt pur și simplu îndrăgostiți de România. Ei sunt la a doua vizită în țara noastră, însă de această dată au avut parte de o surpriză de proporții.

În timp ce se aflau în vizită într-o gospodărie de la țară, au fost invitați să participe la o nuntă tradițională românească. Cei doi n-au stat pe gânduri, au luat camera și au filmat experiența.  

Cum au trăit cei doi turiști canadieni experiența unei nunți românești 

 

"Chiar acum, în timp ce vorbim, am fost invitați la o nuntă în sat. Problema e că port un tricou, așa că nu sunt sigur dacă pot merge acolo. 
Mă gândesc că mirele și mireasa nu vor un străin în tricou acolo, așa că nu avem așteptări. Dar suntem încrezători pentru că e prima dată pentru noi când mergem la o nuntă locală. Da, vom vedea tradițiile! Este foarte interesant pentru noi!", spune Steve, vizibil încurcat de situație. 

Deși au ceva rezerve, cei doi se hotărăsc să meargă la nuntă. În momentul în care se apropie de locația de evenimente din localitatea Pielești, lângă Craiova, cei doi canadieni sunt extaziați de ce urmează să se întâmple.

"Oh, Doamne, sunt oficial la o nuntă. Uita-ți-vă la Ana, atât de frumos e îmbrăcată! Ivana, cămașa arată foarte bine! Dar eu, tricou și pantaloni scurți, Doamne!", spune Steve.

Citește și: Doi turiști americani, senzație pe Internet cu un clip cu mâncare românească. Au încercat mici, zacuscă, jumări, sarmale: "10 din 10!" - VIDEO

Dupa 3 minute, însă cei doi s-au prins deja într-o horă tradițională. Oaspeții neașteptați au primit și cocarde pentru a fi incluși oficial printre invitați.

"Mirele și mireasa păreau că au acceptat prezența noastră aici. Mireasa s-a dus la domnișoara de onoare și i-a spus să ne pună flori în piept. Apoi am primit floarea mea. Ca să nu mă simt ca și cum aș încurca. Wow, ce drăguț! Frumoasă petrecere!", spune canadianul.

Steve și Ivana încearcă să înțeleagă obiceiurile de la nuntă
 

"Deci mireasa a dus găleata asta la o fântână. Cred că nu e o coincidență, fântâna e chiar în fața localului. A băgat niște bețe în ea și aruncă în stânga, dreapta, centru, și are un mare zâmbet pe față. Aruncă niște apă pe jos, iar acolo sunt bani în găleată. O ceremonie frumoasă, o rochie frumoasă. O tradiție frumoasă. Tradițiile românești sunt puțin din toate. De la găleata de apă cu fructe, până la covrigi în vârful unui pom de Crăciun. Uimitor!", spun cei doi.

După încă o sesiune de dans, cei doi canadieni aleg să se retragă, nefiind îmbrăcați pentru acest tip de eveniment. Însă nu înainte de a-și exprima încă o dată recunoștința pentru modul în care au fost primiți la nuntă și pentru ospitalitatea oamenilor:

"Mulțumesc foarte mult, mulțumesc România! Felicitări frumosului cuplu. E atât de frumos!"

În secțiunea de comentarii a clipului sunt foarte mulți români care le mulțumesc celor doi pentru modul în care promovează România. Totodată, sunt și străini care descoperă țara noastră prin intermediul acestor imagini și care sunt curioși să afle mai multe.

VIDEO

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel