Doi soţi au furat banii pentru ajutorul Covid şi apoi şi-au părăsit copiii: „Vom fi din nou împreună într-o zi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Doi soţi au furat banii pentru ajutorul Covid şi apoi şi-au părăsit copiii: „Vom fi din nou împreună într-o zi”
Doi soţi au furat banii pentru ajutorul Covid şi apoi şi-au părăsit copiii: „Vom fi din nou împreună într-o zi”

Richard Ayvazyan și soția sa, Marietta Terabelian, au fost arestaţi la domiciliu, fiind acuzaţi de fraudă, după ce au furat banii alocaţi pentru fondurile de ajutor Covid. Cu toate acestea ei au reuşit să îşi taie brățările electronice de urmărire și au fugit din casa lor din California, abandonându-și cei trei copii adolescenți.

Înainte de a pleca, cei doi soţi au lăsat un bilet pentru cei trei copii de 13, 15 și 16 ani. „Vom fi din nou împreună într-o zi”, au fost cuvintele pe care cei doi le-au scris pentru cei trei adolescenţi pe care i-au abandonat, potrivit avocatului bărbatului, citat de Observator. „Acesta nu este un rămas bun, ci o scurtă pauză unii de cellalţi”.

Aproape trei luni mai târziu, și cla inci luni după condamnările pe care le-au primit în iunie, cuplul încă nu a fost găsit. FBI este în continuare pe urmele lor.

 

Fraudă de milioane de dolari

 

Acest lucru nu l-a împiedicat pe un judecător ca săptămâna aceasta să îi condamne în lipsă pe Ayvazyan, în vârstă de 43 de ani, și pe Terabelian, în vârstă de 37 de ani, la 17 și, respectiv, șase ani de închisoare. Procurorii au spus că ei și alții au realizat o schemă pentru a fura peste 20 de milioane de dolari din fonduri de ajutor destinate întreprinderilor mici în timpul pandemiei.

„Inculpații s-au folosit de criza COVID-19 pentru a fura milioane de dolari din ajutorul guvernamental atât de necesar, destinat persoanelor și întreprinderilor care suferă de efectele economice ale celei mai grave pandemii”, a declarat procurorul american Tracy L. Wilkison.

Conform documentelor și probelor prezentate în judecată, aceștia au folosit identități false, inclusiv numele persoanelor decedate, pentru a depune cereri frauduloase pentru aproximativ 150 de împrumuturi federale de ajutor pentru pandemie.

Pentru a susține cererile de împrumut frauduloase, aceștia au transmis documente de identitate false împreună cu formulare fiscale falsificate și registre de salarizare către creditori și Administrația pentru Afaceri Mici, au spus procurorii federali.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel