Doi soldați americani și-au pierdut viața și alți trei au fost răniți în furtuna care i-a surprins la antrenament în munții Georgiei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Doi soldați americani și-au pierdut viața și alți trei au fost răniți în furtuna care i-a surprins la antrenament în munții Georgiei / Foto: Unsplash
Doi soldați americani și-au pierdut viața și alți trei au fost răniți în furtuna care i-a surprins la antrenament în munții Georgiei / Foto: Unsplash

Doi soldați ai armatei americane cu baza la Fort Benning, Georgia, au murit și alți trei au fost răniți într-un incident legat de condițiile meteorologice, marți, în timpul unui antrenament pe un munte din nordul statului, au anunțat oficiali ai armatei.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat pentru WAGA-TV că soldații decedați, ale căror nume nu au fost încă făcute publice, se aflau pe muntele Yonah pentru un program de antrenament la Centrul de Excelență în Manevre.

Soldații răniți au fost tratați de personalul armatei înainte de a fi transportați la un spital. Starea lor nu a fost disponibilă imediat.

Armata desfășoară antrenamente pe muntele Yonah, inclusiv faza de munte a Școlii de Ranger. Soldații care se antrenează pe munte se vor prezenta de obicei la Camp Merrill, în partea de nord a statului.

 

Acesta este al doilea incident mortal care implică soldați staționați în Georgia în ultima lună

 

O avertizare de furtună puternică a fost emisă pentru zona din jurul muntelui de către Serviciul Național de Meteorologie marți după-amiază, care ar putea duce la grindină și vânturi de 60 de mile pe oră, a raportat WAGA-TV.

Muntele Yonah se află la aproximativ 110 kilometri nord-est de Atlanta și la 275 de kilometri nord-est de Fort Benning.

La sfârșitul lunii iulie, sergentul de clasa I Michael D. Clark a fost ucis de un fulger la Fort Gordon, în apropiere de Augusta. Alți nouă soldați au fost, de asemenea, răniți în acest incident. 

 

Condițiile meteorologice imprevizibile din Georgia sunt un pericol real

 

Clark a efectuat patru misiuni în Irak și Afganistan în timpul celor 22 de ani de serviciu activ și ca "membru valoros" al echipei de rezervă a armatei.

Colegii săi spun că el va rămâne în memorie pentru 'devotamentul său față de familia sa' și pentru 'dragostea incomensurabilă' pe care o avea pentru colegii săi soldați.

Soldații din cadrul 933rd se aflau în vizită la Fort Gordon pentru un exercițiu anual de antrenament pentru unitățile medicale, în vederea îmbunătățirii abilităților lor în domeniu, când un fulger a lovit zona. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel