Doi români, suspectați că ar fi înfiinţat o cultură de cannabis. Polițiștii fac percheziții

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Două persoane au fost conduse la audieri, miercuri, 8 decembrie, de procurorii DIICOT Timişoara, pentru trafic de droguri de risc, după ce polițiștii au descoperit un kilogram de cannabis şi o armă cu aer comprimat.

 

Cei doi români au fost conduși la audieri, miercuri, de procurorii DIICOT Timişoara, pentru trafic de droguri de risc, scrie Agerpres. Cei doi au fost reținuți după ce la locuinţele lor au avut loc percheziţii în urma cărora au fost descoperite 1 kilogram de cannabis şi o armă cu aer comprimat.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Timişoara, în cauză s-a reţinut faptul că în cursul acestui an, cei doi suspecţi au înfiinţat o cultură de cannabis, de pe urma căreia, în luna octombrie, au recoltat aproximativ patru kilograme de cannabis.

În plus, din cercetări a rezultat că după recoltare, suspecţii au depozitat cannabisul în două imobile de pe raza judeţului Timiş, iar ulterior l-au comercializat la preţul de 60 de lei/gram, scrie Agerpres.

 

Rețea de traficanți care aducea droguri din Spania, destructurată de DIICOT

 

În urmă cu câteva zile, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat patru percheziții domiciliare, în județul Bacău, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializate în introducerea în țară și distribuirea de cannabis.

Începând cu luna ianuarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au documentat activitatea infracțională a unei grupări bănuite de introducerea în țară și distribuirea de cannabis, în zona localităților Târgu Ocna, Dărmănești, Comănești și Moinești, din județul Bacău.

La data de 2 decembrie, au fost depistate în flagrant delict trei persoane, după ce ar fi primit un colet cu droguri din Spania. De asemenea, au fost efectuate patru percheziții domiciliare, fiind puse în executare și 5 mandate de aducere, în vederea audierii și documentării întregii activități ilicite.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite 1,3 kg de cannabis, dispozitive folosite la cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor, precum și o armă de vânătoare și muniția aferentă, deținute ilegal.

Față de cinci persoane, din județul Bacău, bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel