Doi români, “săltați” de jandarmi la ieșirea dintr-un restaurant

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi români, “săltați” de jandarmi la ieșirea dintr-un restaurant
Doi români, “săltați” de jandarmi la ieșirea dintr-un restaurant

Doi bărbați au fost reținuți, după ce au furat un portofel cu bani și carduri și au efectuat mai multe tranzacții cu unul din carduri.

În data de 5 iunie, în jurul orei  22.00, un echipaj de  jandarmerie din Alba Iulia a fost sesizat direct de către un cetățean cu privire la faptul că o cunoștință și-a pierdut portofelul cu documentele personale, bani și cardurile de credit. Mai mult, păgubitul începuse să primească notificări pe telefonul personal cu privire la mai multe tranzacții efectuate cu unul din cardurile care se aflau în portofelul pierdut.

În urma verificărilor,  jandarmii au constatat că ultima tranzacție a fost efectuată pentru a plăti o comandă de mâncare la un restaurant din municipiul Alba Iulia, aceasta urmând a fi ridicată personal.

În momentul ridicării comenzii, jandarmii au interceptat doi bărbați în vârstă de 40 de ani, respectiv 26 de ani și au procedat la identificarea acestora. În urma activităților desfășurate s-a stabilit că ambii sunt din județul Alba, iar în urma controlului corporal, asupra unuia dintre ei a fost găsit portofelul pierdut și bunurile din acesta, scrie poalba.ro.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Alba Iulia. Existând suspiciunea rezonabilă cu privirea la săvârșirea infracțiunii de “însușire a bunului găsit”, în cauză au fost întocmite documente prevăzute de Codul de Procedură Penală iar cele două persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Alba Iulia în vederea continuării cercetărilor, transmite Jandarmeria Alba.

 

Vezi și: Două arme letale şi mai multe cartuşe, provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, găsite în casa unui român

 

Un bărbat, de 53 de ani, a fost reţinut de poliţişti, în urma a patru percheziţii domiciliare, după ce au fost descoperite două arme letale, o carabină şi un pistol cu muniţia aferentă, provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La data de 31 mai 2023, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Brâncoveneşti, împreună cu Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, au pus în executare, în Mureş, patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

'În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate o carabină (armă letală) de provenienţă militară, 34 de cartuşe aferente armei menţionate, un pistol letal de calibru 9 mm, de provenienţă militară, precum şi 4 cartuşe aferente pistolului (arme provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial), fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a mai fost identificat un cartuş ce provenea tot din timpul celui de-al Doilea Război Mondial', a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

În urma probatoriului administrat un bărbat de 53 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, a precizat IPJ Mureş. Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel