Doi români, expulzați din Elveția, iar o conațională a ajuns direct după gratii. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce aveau în mașină

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Doi români, expulzați din Elveția, iar o conațională a ajuns direct după gratii. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce aveau în mașină
Doi români, expulzați din Elveția, iar o conațională a ajuns direct după gratii. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce aveau în mașină

Trei hoți români au fost arestați în timpul unui control în trafic. Doi dintre cei trei români, ajutați de complicele lor, au furat  anterior zeci de produse cosmetice și de îngrijire personală din diverse magazine.

În după-amiaza zilei de 31 ianuarie 2022, o patrulă de poliție de pe Poststrasse din orașul Zug a observat o mașină ai cărei ocupanți au început să se comporte suspicios, la vederea oamenilor legii.

Drept urmare, vehiculul cu numere de înmatriculare franceze a fost oprit, percheziționat, iar cele trei persoane au fost verificate cu atenție, scrie polizei-schweiz.ch.

În portbagajul mașinii, polițiștii au găsit câteva zeci de produse cosmetice și de îngrijire personală, fără bonuri fiscale corespunzătoare. Printre produsele găsite în mașină se numărau: cutii cu cremă, capete de periuțe de dinți, mașini de tuns, dar și alimente.

Cele trei persoane, doi bărbați, de 27 și, respectiv, 30 de ani, și o femeie de 24 de ani, toți de origine română, au fost arestați. Luați la întrebări, cei trei cetăţeni români au recunoscut că au furat produsele din mai multe magazine, din cantonul Zug. Printre altele, au folosit o jachetă special pregătită pentru asta. Cuantumul bunurilor furate se ridică la circa 1.700 de franci.

 

Cei trei români au primit o interdicție de doi ani de intrare în Elveția și Liechtenstein 

 

În plus, românii conduceau un vehicul care nu avea nici asigurare, nici înmatriculare valabilă.

Judecătorul Parchetului din Zug i-a condamnat pe cei doi bărbați la o amendă pentru multiple furturi și încălcări ale Legii Rutiere. Hoții au fost expulzați din Elveția de către Oficiul pentru Migrație și au primit o interdicție de doi ani de intrare în Elveția și Liechtenstein.

Pentru complicele lor, parchetul cantonului Zug s-a adresat instanței în vedera arestării preventive. Tânăra româncă, de 24 de ani, este bănuită că ar fi responsabilă și de alte furturi din magazine, situate în mai multe cantoane.

Un al român a fost prins în Germania, după ce a furat o bicicletă.

 

Germania. Român, hoț de biciclete, arestat la scurt timp după un jaf. Un martor l-a dat pe mâna agenților

 

Agenții de la poliția de stat au arestat, ieri, după amiază, un român, de 25 de ani, care a furat o bicicletă. Bărbatul a fost dus la centrul de detenție din Hamburg.

Un martor a observat un bărbat care încerca să deschidă lacătul unei biciclete. După ce acesta a reușit să deschidă lacătul, a fugit cu bicicleta spre centrul orașului.

Martorul a anunțat imediat poliția și a transmis o descriere detailată a hoțului. La fața locului a ajuns o patrulă de polițiști, care au reușit să-l identifice pe bărbat, transmite Poliția Federală.

Agenții federali l-au arestat pe hoțul român nu departe de locului jafului și au confiscat bicicleta. Investigații suplimentare sunt în curs de desfășurare de agenții de la Biroul de poliție penală de stat. Presupusul hoț a fost dus la centrul de arest preventiv din Hamburg.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel