Doi români care au furat 20.000 de euro şi telefoane de la o firmă din Austria, prinși pe o stradă din Bacău

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români au fost depistați de polițiști pe o stradă din Bacău în timp ce aveau asupra lor 20.000 de euro și cinci telefoane mobile. 

Un tânăr în vârstă de 20 de ani şi altul în vârstă de 21, ce aveau cu ei suma de 20.000 de euro şi cinci telefoane mobile pe care le-ar fi sustras de la o firmă din Austria, au fost identificaţi de poliţişti pe o stradă din Bacău, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, într-un comunicat de presă remis miercuri.

Cei doi tineri au fost găsiţi de poliţişti din Bacău, în ziua de 20 septembrie, pe o stradă din municipiu.

"Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra acestora, a fost identificată suma de aproximativ 20.000 de Euro şi cinci telefoane mobile. Din primele cercetări s-a stabilit că cei doi tineri ar fi sustras banii şi telefoanele mobile de la o firmă din Austria", a precizat sursa citată.

Cazul a fost preluat de poliţiştii de investigaţii criminale, urmând să aibă loc activităţi specifice cooperării poliţieneşti internaţionale. 

Citește și: Un octogenar a demascat doi escroci români care foloseau o metodă de înșelătorie veche. Bărbatul avea experiență: mai fusese țepuit astfel

 

Un octogenar prahovean, din Vălenii de Munte, a reușit să demaște doi escroci arădeni care înșelau vârstnicii , cărora le ofereau câteva produse la preț promoțional. De fapt, bărbații reușeau să obțină foarte mulți bani, după ce intrau în case și le furau economiile.

Bătrânul fusese abordat de un bărbat care i-a oferit spre vânzare mai multe produse electrocasnice la preț derizoriu, spunându-i că le vinde ieftin întrucât are nevoie urgentă de bani. Bărbatul a intrat în jocul escrocilor pentru că mai fusese păcălit cu ceva vreme în urmă prin aceeași metodă, așa că știa la ce să se aștepte, dar nu înainte de a înștiința Poliția despre ceea ce se petrece.

Escrocii căutau să fie invitați în casă, sub pretextul vânzării unor produse, scopul lor fiind furtul banilor pe care în general oamenii în vârstă îi țin ascunși la vedere.

Octogenarul din Vălenii de Munte s-a prefăcut interesat să cumpere un televizor, un aspirator și câteva oale cu 200 de lei. Le-a spus că nu are atâția bani la el, dar are suma necesară acasă, așa că i-a invitat să-l însoțească.

Pe drum, omul a profitat de faptul că escrocii se deplasau cu mașina, iar el pe jos, și a sunat imediat la 112 unde a cerut ajutorul polițiștilor, cărora le-a povestit scenariul șu că este pe cale să fie victima unei escrocherii.

Citește aici toată povestea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel