Doi români au furat motoare de bărci, în valoare de mii de euro, dintr-un port din Austria: Un martor vigilent le-a stricat planurile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un martor a alertat poliția duminică seară, deoarece doi bărbați umblau la un motor de ambarcațiune în portul Dullach (cartierul Völkermarkt). La doar câteva minute mai târziu, cei doi români au fost prinși pe A2.

Duminică, la ora 22.25, la postul de poliție de pe autostrada Wolfsberg s-a primit o sesizare telefonică. Martorul a relatat că doi bărbați ar fi furat un motor de ambarcațiune în portul Dullach, pe rezervorul Völkermarkt. Deoarece motorul era echipat cu un dispozitiv de urmărire, polițiștii au reușit să îl localizeze rapid.

Și într-adevăr: la doar câteva minute după sesizare, polițiștii au prins doi români (33, 35 de ani) pe autostrada de sud (A2), în zona St. Andrä. Bărbații se deplasau cu mașina în direcția Viena, iar la percheziția autoturismului, polițiștii au descoperit în total trei motoare cu o valoare totală de câteva mii de euro.

Doi români au furat motoare de bărci, în valoare de mii de euro, dintr-un port din Austria

 

Cei doi suspecți au fost arestați temporar. Aceștia vor fi interogați în cursul zilei de astăzi.

Pe de altă parte, în Spania,  un alt român a fost reținut după ce a încercat să jefuiască locuința DJ-ului David Guetta și a dat alte două lovituri de proporții.

Presupusul autor al jafului din două case din Ibiza și al tentativei de asalt asupra locuinței DJ-ului David Guetta, a fost arestat de Garda Civilă. Este vorba despre un cetățean român. Ancheta este încă deschisă pentru a încerca să aresteze o a doua persoană implicată în aceste evenimente.

Garda Civilă a arestat un bărbat de naționalitate română, ca presupus autor al unei infracțiuni de cel puțin două jafuri cu forța pe care le-ar fi comis în vara anului 2019 în proprietăți din Santa Eulària și Playa d'en Bossa și o tentativă de jaf într-o locuință din Sant Jordi a DJ-ului David Guetta.

Autorul principal al jafului, un angajat de încredere al familiei, a fost cel care a conceput și planificat jaful, contactând doi infractori pentru comiterea acestuia (a fost arestat pentru acest lucru la 2 luni după comiterea faptei).

Spania. Român, reținut după ce a încercat să jefuiască locuința DJ-ului David Guetta și a dat alte două lovituri de proporții

 

În mijlocul unei urbanizări de lux, care dispune de măsuri de securitate exclusive, supraveghere fizică permanentă de mai mulți paznici și o incintă perimetrală, cele peste 20 de camere de supraveghere au fost depășite, reușind să aibă acces în apartamentul al cărui proprietar este un cunoscut antrenor de fotbal din capitala Spaniei și care la momentul respectiv era ocupat de fosta soție a muzicianului, punând mâna pe efecte în valoare de 800.000 de euro.

Anchetatorii de la Secția de Investigații a Poliției Judiciare din Palma și Ibiza, după numeroase investigații, au reușit să-l aresteze pe presupusul autor, care a fost identificat în totalitate, la întoarcerea acestuia pe insula Ibiza, pe care o părăsise după comiterea infracțiunilor, anchetatorii localizându-l între continent și România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel