Doi români, CONDAMNAŢI şi DEPORTAŢI din Anglia. Fapta care le-a adus o pedeapsă atât de dură

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Ion Stoian and Ilie Dobrescu (sursa: Avon and Somerset police) - somersetlive.co.uk
Ion Stoian and Ilie Dobrescu (sursa: Avon and Somerset police) - somersetlive.co.uk

Doi bărbați cu cetăţenie română care au furat combustibil de la două camioane din Taunton, au fost închiși și vor fi deportați după ce îşi vor executa sentințele, potrivit Somersetlive.co.uk.

Ilie Dobrescu, 36 de ani, și Ion Stoian, 31 de ani, au fost condamnați fiecare la 18 luni de închisoare, după ce au fost declarat vinovați de comiterea infracțiunilor de la Taunton Dean Services pe 9 iulie.

Poliția Avon și Somerset au raportat că în primele ore ale acelei dimineți, doi șoferi de camioane care au parcat la Taunton Deane Services s-au trezit în timp ce doi bărbați care furau combustibil din camioanele lor.

Aceştia i-au prins pe români când foloseau conducte conectate la propriul TIR de 44 de tone, însă cei doi au apucat să fugă de la locul faptei. 

Un echipaj al poliţiei rutiere a localizat camionul în care Dobrescu și Stoian călătoreau cu viteză și au oprit în siguranță vehiculul înainte de arestarea ambilor bărbați.

Anchete ulterioare au relevat și utilizarea unui registru de date tahograf electronic - un dispozitiv radio-format echipat pe vehicule de mărfuri și pasageri, care înregistrează digital diferite tipuri de date despre șoferi și vehicule, cum ar fi distanța de călătorie, viteza, timpul de conducere și activitatea șoferului - și un magnet care modifică înregistrările tahografului.

S-a constatat că TIR-ul  avea defecte grave şi nu ai putea fi condus.

Dobrescu și Stoian au fost acuzaţi, astfel, pentru două fapte de furt dintr-un vehicul și deținerea unui dispozitiv pentru fraudă. Ambii bărbați s-au declarat vinovați la Curtea Magistraților Taunton pe 10 iulie și au fost reţinuţi până când au fost condamnați.

Cei doi vor fi deportaţi după la eliberare şi nu vor mai putwa conduce timp de 21 de luni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel