Doi parașuțiști ruşi au murit în timpul exerciţiilor militare din Belarus. Militarii s-au lovit în aer

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi paraşutişti ruşi au murit vineri accidental în timpul manevrelor militare ale trupelor ruse şi belaruse care au avut loc în vestul Belarusului, în apropierea frontierei cu Polonia.

Cei doi paraşutişti ruşi au murit vineri, 12 noiembrie, accidental în timpul manevrelor militare ale trupelor aeropurtate ruse şi belaruse care au avut loc în vestul Belarusului, în apropierea frontierei cu Polonia unde este în desfăşurare o criză generată de valul de migranţi ilegali orchestrat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko drept represalii pentru sancţiunile europene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ministerul Apărării din Rusia a transmis într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse, că paraşutele celor doi soldaţi ruși decedați nu au funcţionat corect ''din cauza unei rafale bruşte de vânt''. Potrivit sursei citate, bărbații făceau parte dintr-un grup de 250 de paraşutişti ruşi care au participat vineri la manevrele militare comune realizate de cele două state, Rusia și Belarus.

Din primele informații, se pare că parașutele s-au încurcat la scurt timp după ce militarii s-au aruncat din avion. Unul dintre paraşutişti a „aterizat“ pe parașuta celuilalt, ceea ce a provocat o dezechilibrare a colegului său. În final, cei doi s-au prăbușit. În urma acestui accident a murit un ofițer și un soldat încadrat recent în forțele armate, anunţă presa rusă.

 

Armata rusă anunţase că paraşutiştii săi au revenit la bazele lor permanente din țară



Anunțul vine în contextul în care armata rusă anunţase anterior că paraşutiştii săi au revenit la bazele lor permanente din Rusia după ce exerciţiul militar din Belarus s-a încheiat, scrie Agerpres. De asemenea, armata rusă şi cea belarusă au anunţat astăzi că desfăşoară exerciţii aeriene comune în vestul Belarusului, în apropierea graniţei cu Polonia, aflată în centrul unei crize a migraţiei.

Într-un comunicat al Ministerului Apărării din Belarus, se precizează că o unitate "tactică" de paraşutişti din ambele ţări se antrenează pe un câmp din regiunea Grodno. Acesta a adăugat că în manevre au fost implicate avioane ruseşti IL-76 care transportă trupe şi elicoptere ale forţelor belaruse, scrie Agerpres. ''După salturi, paraşutiştii ruşi şi belaruşi efectuează o serie de exerciţii de luptă, constând în special în ocuparea şi menţinerea unei poziţii, căutarea şi eliminarea ţintelor", detaliază comunicatul ministerului.

Potrivit Ministerului Apărării de la Minsk, aceste exerciţii tactice reprezintă un răspuns la "creşterea activităţii militare în apropierea graniţei cu Belarus", a explicat acesta, citat de EFE. Cele două părţi au declarat că, odată ce unităţile ruseşti şi belaruse îşi vor încheia misiunea, acestea se vor întoarce la locurile lor obişnuite de desfăşurare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel