Doi miri din Moldova vor planta un hectar de pădure, din banii primiți la nuntă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi miri vor planta un hectar de pădure, din banii primiți la nunta
Doi miri vor planta un hectar de pădure, din banii primiți la nunta

Tinerii Larisa Midoni şi Jamie Ingram şi-au sărbătorit nunta pe 28 august. Cuplul a refuzat să respecte tradiția de a „impune” oaspeții să le ofere  mobilă sau electrocasnice. Mai exact, banii donați de oaspeții veniți la sărbătoare, vor fi folosiți pentru plantarea unui hectar de pădure.

Banii colectați la nuntă vor fi folosiți doar pentru un scop nobil. Pădurea mirilor urmează să fie planată în această toamnă, în apropiere de satul Vărzărești, Nisporeni. Va fi o pădure mixtă din stejar, nuc, arțar, Plop, salcie, fag, paltin, tei. Vestea a fost postată pe pagina de Facebook a surorii miresei, cea care a distribuit aceste fotografii și care a venit cu ideea.

Comentarii de susținere nu au întârziat să apară: „Ce idee minunata! Felicitari”, „Wow. Respect şi admiraţie pentru aşa tineri. Casă de piatră şi aer curat cu melodii de păsări” , „Casa de piatra și mulți copaci verzi în jur! Te cuprindem”.

„Mirii sunt persoane sensibile la problemele de mediu, sunt pasionați de natură și le place să petreacă timpul în Moldova. Luând în considerare că Moldova are cel mai mic nivel de împădurire din Europa și că pădurile sunt o modalitate bună pentru reducerea emisiilor de carbon, dar și pentru restabilirea calității apelor subterane și a aerului pe care-l respirăm, am venit cu ideea de a permite oaspeților să ofere cadouri în formă de donație anonimă, în măsura posibilităților financiare, pentru un cadou comun mirilor: contribuție la împădurirea Moldovei. În același timp, am fost inspirată și de exemplele globale privind împădurirea, dar și întrebarea retorică pe care mi-o adresez din când în când „cum am putea mări nivelul de împădurire al Moldovei?”. Printre exemplele globale vreau să menționez exemplul din Filipine, unde a fost adoptată o lege care obligă fiecare absolvent al Universităților să planteze 10 copaci înainte să-și primeasca dimplomele de absolvire, dar și exemplul Israelului, care are o sarbatoare naționala – ziua conștiinței ecologice, sărbătorită prin plantarea copacilor. Cei, care se simt parte a comunității din Israel dar locuiesc în alte țări, colectează și transmit bani în Israel pentru plantarea copacilor. Astfel, Israel a devenit o țară impresionant de verde, în pofida faptului că a fost dezvoltată în deșert”, afirmă Jana pentru SHOK.md.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel