Doi hipopotami din Belgia, testaţi pozitiv cu COVID-19

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Doi hipopotami, aflați la Grădina Zoologică din oraşul belgian Anvers, s-au îmbolnăvit de COVID-19. 

Doi hipopotami de la Grădina Zoologică din oraşul belgian Anvers, care prezentau secreţii nazale în exces, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, au anunţat vineri reprezentanţii stabilimentului, care vorbesc despre o premieră mondială pentru această specie de animale, informează AFP, scrie Agerpres. 

Hipopotamii au în permanenţă nasul umed, dar, "de această dată, ei expulzau secreţii nazale în exces, pe care le-am trimis să fie testate din motive de precauţie", a declarat medicul veterinar Francis Vercammen, citat într-un comunicat.

"Am luat decizia de a testa acele eşantioane pentru COVID-19, iar testele au oferit acest rezultat surprinzător. Din câte ştiu, este vorba despre prima infectare confirmată la această specie. La nivel mondial, virusul a fost semnalat la maimuţe antropoide şi la feline", a adăugat el.

Animalele nu par afectate de boală 



Cele două femele de hipopotam, Hermien, în vârstă de 41 de ani, şi fiica ei Imani, în vârstă de 14 ani, nu prezintă niciun alt simptom şi nu par să fie suferinde.

Ca măsură de precauţie, Grădina Zoologică din Anvers a decis să închidă pentru vizitatori ţarcul în care trăiesc hipopotamii. Îngrijitorii au fost la rândul lor testaţi şi au avut rezultate negative. Ei trebuie de acum înainte să poarte un echipament de protecţie suplimentară şi să se supună în fiecare zi unor teste rapide de detectare a maladiei COVID-19.

Originea contaminării celor doi hipopotami nu este cunoscută. "Niciunul dintre îngrijitori nu a contractat boala recent, niciunul nu a prezentat niciun simptom", au precizat reprezentanţii grădinii zoologice belgiene.

Un nou val de infectări



Belgia, puternic afectată în această perioadă de un nou val de infectări cu noul coronavirus, a înăsprit vineri restricţiile sanitare, anunţând inclusiv închiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare pentru vacanţa de Crăciun încă din data de 18 decembrie, cu o săptămână mai devreme decât în alţi ani.

Belgia, o ţară cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, a înregistrat în medie 17.800 de infectări şi 44 de decese pe zi în ultima săptămână din cauza COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel