Doi frățiori au fost bătuți cu biciul de tatăl lor, în Vaslui. Cei mici erau torturați și înfometați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi frățiori au fost bătuți cu biciul de tatăl lor, în Vaslui. Cei mici erau torturați și înfometați
Doi frățiori au fost bătuți cu biciul de tatăl lor, în Vaslui. Cei mici erau torturați și înfometați

Un bărbat de 70 de ani din județul Vaslui este acuzat că și-a bătut cei doi copii minori cu biciul. Frățiorii au fugit de acasă de frica tatălui. Potrivit polițiștilor, copiii au 8 și 12 ani. Vineri, ei au părăsit locuința din cauza comportamentului violent al tatălui. 

Cazul a fost sesizat Poliției Municipiului Bârlad de Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui.  Anchetatorii au stabilit că, în data de 3 octombrie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 70 de ani și-ar fi agresat copiii, în gospodărie, lovindu-i cu un bici în zona gambelor.  Ca urmare a agresiunilor, cei doi copii au suferit leziuni traumatice ce necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În acest moment, copiii sunt într-un centru de specialitate al Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Vaslui.  Polițiștii au deschis dosar penal pentru violență în familie. 

“În data de 8 octombrie, DGASPC Vaslui a sesizat Poliția Municipiului Bârlad cu privire la faptul că doi frați minori, în vârstă de 12 și 8 ani, refuză să meargă la domiciliu din cauza comportamentului violent al tatălui acestora. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au stabilit că, în data de 3 octombrie 2021, pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 70 de ani și-ar fi agresat copiii, în gospodărie, lovindu-i cu un bici în zona gambelor. La data de 8 octombrie 2021, față de bărbatul cercetat a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, 9 octombrie 2021, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a precizat pentru Vremea Nouă, inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Magistrații bârlădeni au acceptat propunerea procurorului și au emis un mandat preventiv pe numele Constantin Gh., de 70 de ani, din satul Mânzați, comuna Ibănești, pentru 30 de zile. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad în dosarul de urmărire penală. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G.C., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie (2 fapte – câte una pentru fiecare copil – n.r.), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.10.2021 până la data de 07.11.2021, inclusiv“, este sentința stabilită de la Judecătoria Bârlad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel