Doi copii au vandalizat zeci de morminte dintr-un cimitir din orașul Galați

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi copii de 13 ani și 15 ani au vandalizat zeci de morminte dintr-un cimitir din orașul Galați. Incidentul s-a produs marți, iar polițiștii i-au găsit pe cei doi chiar la fața locului.

Potrivit polițiștilor gălățeni, cel puțin 40 de monumente funerare din Cimitirul „Sf. Lazăr" au fost vandalizate, marți seară. Incidentul a fost anunțat la 112, iar polițiștii i-au prins pe autori. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

"Doi copii de 13 și 15 ani au fost găsiți de polițiști în cimitir în urma unei sesizări la numărul unic de urgență 112. Ei au fost audiați. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de profanare de morminte", a explicat IPJ Galați, la solicitarea MEDIAFAX.

Conform legii, copiii sub 14 ani nu răspund penal pentru faptele lor. Cei cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani pot fi puși sub urmărire penală însă este necesară o expertiză medico-legală psihiatrică, pentru a se stabili dacă minorul avea discernământ când a comis fapta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel