Document BOMBĂ! Salarii ÎNGHEȚATE în 2019. Guvernul NU va majora nici pensiile

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Guvernul Dăncilă pregătește un proiect de OUG prin care salariile bugetarilor vor fi înghețate în 2019.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor transmite printr-un comunicat de presă că Guvernul Dăncilă pregătește un proiect de OUG pentru înghețarea salariilor bugetarilor în 2019. Proiectul ar urma să intre în Guvern vineri, 07 decembrie 2018.

Proiectul de act normativ prevede mai multe măsuri pentru reducerea unor cheltuieli bugetare în 2019. O altă măsură este suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante. Valoarea punctului de pensie se va menține până în septembrie, când va crește de la 1.100 lei la 1.265 lei. Conform legii, punctul de pensie ar fi trebuit să fie mărit în luna ianuarie 2019. 

Din prevederile proiectului:

"Art. 6 – (1) Începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se mențin cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

(2) Ordonatorii de credite stabilesc nivelul sporurilor cu respectarea alin. (1) având obligația încadrării în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2019 prin buget.

Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menține la 1.100 lei și începând cu 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și este de 1.265 lei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel