DNA: 138 de inculpați, printre care 2 deputați, un prefect și un primar, condamnați în ultimele 3 luni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

138 de inculpați au fost condamnați în lunile iunie, iulie și august, în dosarele de corupție instrumentate de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Printre cei care au primit sentințe definitive se numără doi deputați, un prefect, un președinte de Consiliu județean și un primar.

„În lunile iunie, iulie și august 2020, în dosarele de corupție instrumentate de DNA au fost condamnați 138 de inculpați prin 59 de hotărâri judecătorești definitive”, se arată într-o sinteză făcută pe ultimele trei luni de reprezentanții DNA.

Între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții: deputat în Parlamentul României (2 deputați), prefect de județ, președinte de consiliu județean, primar de municipiu, judecător de judecătorie, ofițer SRI, ofițer de poliție, director Ministerul Tineretului și Sportului, avocat, director Oficiul de Cadastru județean, director regional AFIR, director Casă de Sănătate județeană, etc.

Conform reprezentanților DNA, pedepsele dispuse de judecători față de cei 138 de inculpați variază între 11 ani închisoare și 7 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel