DNA reacționează, după ce Dorneanu le-a transmis că procurorii trebuie să aplice deciziile CCR „nu să le comenteze”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Direcția Națională Anticorupție a transmis, joi, un comunicat de presă, ca răspuns la criticile președintelui CCR, Valer Dorneanu. 

Valer Dorneanu a declarat, miercuri, că DNA „trebuie să aplice legea şi trebuie să aplice şi deciziile Curţii Constituţionale (...) nu să le comenteze”. 

„Având în vedere ultimele apariţii publice ale unor judecători, membri ai Curţii Constituţionale a României şi comentariile acestora la adresa DNA şi a procurorului şef al acestei Direcţii, Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

- procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inclusiv procurorul şef al Direcţiei, nu au comentat, contestat sau calificat în vreun fel activitatea Curţii Constituţionale a României şi deciziile acesteia.

Citește și: Valer Dorneanu, SĂGEŢI către şeful DNA: "Eu ştiu că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toată lumea"

(...) În acelaşi context, în cadrul unui interviu, cu precizarea, în mod expres, a faptului că nu se atacă şi că se respectă deciziile Curţii Constituţionale, au fost identificate drept cauză a scăderii numărului de dosare trimise în judecată unele decizii ale Curţii Constituţionale a României, cum ar fi cea care a dus la dezincriminarea parţială a infracţiunii de abuz în serviciu.

(...) Totodată, precizăm că DNA, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nu au folosit ca instrument al comunicării publice atacurile la persoană şi nu vor face acest lucru şi asigură cetăţenii că lupta anticorupţie la nivel înalt va continua, în cadrul legal existent“, se arată în reacția trimisă de DNA.

Ce l-a deranjat pe Dorneanu

 

Amintim că preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, s-a arătat deranjat de declarațiile șefului DNA, Crin Bologa, care a explicat în presă care sunt consecințele financiare ale deciziilor CCR. Bologa a spus că, de pildă, dezincriminarea abuzului în serviciu a dus la clasarea a 800 de dosare DNA, cu prejudicii de sute de milioane de euro, a spus Crin Bologa.

Declarația sa l-a deranjat pe Valer Dorneanu care s-a întrebat, într-o declarație dată agenției naționale de știri, dacă nu cumva misiunea lui Bologa este cu totul alta și anume „să-şi mobilizeze procurorii ca să-şi exercite în bune condiţiuni de performanţă” și nu e a „califica activitatea” CCR, punând pe picior de egalitate dezincriminarea unei infracțiuni, făcută de CCR, cu achitarea dispusă de judecători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel