Distracția continuă în Luxemburg. Delectează-te cu o piesă de teatru inspirată de românca Clara Haskil și alte activități pentru acest weekend

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Distracția nu ia sfârșit după revelion, în Luxemburg. O petrecere pentru cei de peste 40 de ani și alte sugestii pentru acest weekend / Foto: Unsplash
Distracția nu ia sfârșit după revelion, în Luxemburg. O petrecere pentru cei de peste 40 de ani și alte sugestii pentru acest weekend / Foto: Unsplash

Agenda culturală luxemburgheză nu duce lipsă de opțiuni pentru a profita la maximum de primul weekend din an. O piesă de teatru de neratat, o petrecere pentru cei peste 40 de ani sau ultima zi de circ sunt doar câteva dintre sugestii.

Ce poate fi mai frumos decât o petrecere după petrecere? Sărbătorește primul weekend din an alături de prieteni în Luxemburg. Îndiferent de vârstă, orașul are câte ceva pregătit pentru toată lumea și toate gusturile. 


Joi 5 ianuarie, ora 20:00, la Teatrul Național din Luxemburg

Teatru: Clara Haskil, Preludiu și fugă

Actorul belgian Serge Kribus a fost fascinat de misterul româncei Clara Haskil, una dintre cele mai mari pianiste ale secolului XX, stabilită în Elveția. Pentru a scrie această piesă, Kribus a răscolit arhivele și s-a documentat îndelung - nu atât pentru a rezolva enigma talentului Clarei, cât pentru a concepe un portret scenic al acestei femei ciudate care a fost pentru atât de mulți ascultători o sursă de bucurie incomparabilă.

Modelul și actrița franceză Laetitia Casta a fost aleasă să interpreteze personajul pianistei în acest spectacol, care va putea fi văzut la Teatrul Național din Luxemburg joi, de la ora 20.00. Biletele costă 40 de euro pentru adulți și opt euro pentru copii.

 

6 - 8 ianuarie, LuxExpo The Box

Târg: Expo Creativ

În acest weekend, Expo Creativ Luxemburg își va deschide porțile în Sala 2 a LuxExpo din Kirchberg și vă invită să răsfoiți, să cumpărați, să participați sau să vă implicați în schimburi creative. Timp de trei zile, LuxExpo se va transforma într-un punct de întâlnire pentru tot ceea ce are legătură cu munca manuală, meșteșugurile și designul creativ. La acest târg veți găsi idei originale, tehnici noi, diverse ateliere și materiale de artizanat.

Vineri, programul de funcționare este între orele 14:00 și 19:00, sâmbătă între orele 10:00 și 19:00, iar duminică între orele 10:00 și 18:00. Biletul pentru adulți costă șapte euro, pentru studenți șase euro, iar pentru copiii sub șapte ani intrarea este gratuită.

 

Sâmbătă 7 ianuarie, ora 22:00, Melusina

Petrecere pentru persoanele 40+

Aveți peste 40 de ani? Atunci această petrecere este pentru tine! Evenimentul 40+ original din Luxemburg revine sâmbăta aceasta la Melusina. Intrați pe ringul de dans alături de localnici și străini pentru o seară de club de clasă, de la ora 22:00 la 3:00 dimineața, alimentată de melodiile preferate Nu-Disco, Dance, Rock și Pop.

Vârsta minimă este de 40 de ani, iar înainte de intrare va exista un punct de control al actelor de identitate. Biletele costă 21,50 euro.

 

Duminică 8 ianuarie, 14:30 și 18:00, Champs du Glacis

Ultima zi a Circului din Luxemburg

Duminica aceasta, veți avea ultima șansă de a merge să vedeți spectacolul "Le Cirque du Luxembourg", care a revenit în decembrie anul trecut la Champ du Glacis pentru sezonul de Crăciun. După o pauză de trei ani, producătorii acestui celebru circ au făcut un efort uriaș pentru a sărbători această revenire. Personaje magice și figuri de animale uimitoare vor prezenta publicului o lume de minuni. Acrobații îndrăzneți își vor dovedi talentul și îndemânarea pe scenă și în aer, iar clovni hilaranți vor amuza toate generațiile. Biletele costă între 27,75 și 33,25 euro.

 

Luni 9, ora 20.00, la Conservatorul din Luxemburg

Concert: 12 tenori

Cei 12 Tenori se întorc în 2023 și vor prezenta cel mai nou program al lor. În ultimii ani, au încântat publicul din Europa, China și Japonia - acum se înclină în fața muzicii și a publicului cu un spectacol foarte special. Cântece clasice, imnuri pop, clasice rock - în noul concert, The 12 Tenors prezintă cele mai mari hituri din toate timpurile. Biletul costă 65 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel