Dispărută de două săptămâni, o fetiță de 13 ani a fost găsită în casa unui bărbat de 34 de ani, cunoscut pe internet

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O fetiță de 13 ani, dată dispărută în urmă cu două săptămâni, a fost găsită teafără și nevătămată în anexa unei proprietăți situate la aproximativ 100 de kilometri de casă. Ea fusese răpită de un bărbat de 34 de ani pe care îl cunoscuse online și care a fost arestat.

O fetiță de 13 ani care locuiește în Texas, SUA, dată dispărută în urmă cu două săptămâni, a fost găsită teafără și nevătămată în anexa casei unui bărbat de 34 de ani din comitatul Davidson, la sud de Winston-Salem, în Carolina de Nord. Cei doi se cunoscuseră online, iar el o convinsese să se întâlnească.

Bărbatul de 34 de ani, identificat ca Jorge Ivan Santos Camacho, a fost arestat pentru răpire de copii, viol și alte acuzații, au explicat anchetatorii departamentului local de poliție. După cum a reconstituit șeriful comitatului Davidson, Richie Simmons, într-o conferință de presă susținută în ultimele ore, fata dispăruse din Dallas la aproximativ două săptămâni după ce se întâlnise cu bărbatul pe internet.

Dispărută de două săptămâni, o fetiță de 13 ani a fost găsită în casa unui bărbat cunoscut pe internet

 

"El a convins-o să plece din casa cu el", a explicat șeriful. Imediat după depunerea plângerii, la 1 martie, și FBI a intrat pe urmele fetei de 13 ani. Decisiv pentru găsirea fetei au fost imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din apropierea casei familiei sale, care au surprins un vehicul înregistrat la o adresă din comitatul Davidson.

Anchetatorii au găsit mașina suspectă și l-au oprit pe proprietar în momentul în care acesta ieșea din casă, a adăugat șeriful. Aceștia au descoperit apoi că fetița de 13 ani fusese încuiată în anexa unei proprietăți din Lexington, la aproximativ 100 de kilometri de Charlotte, unde a fost găsită teafără și nevătămată.

Bărbatul a convins-o să plece cu el

 

Ea a fost transferată la spital pentru teste și tratament, deși 'nu prezenta niciun fel de leziuni', și a fost apoi dusă la părinții ei din Texas.  Jorge Ivan Santos Camacho a fost arestat, iar cauțiunea sa a fost stabilită la 1,25 milioane de dolari. Dacă va fi condamnat, el riscă închisoare pe viață.

Biroul șerifului din comitatul Davidson a avertizat, în final, părinții că astfel de cazuri sunt tot mai frecvente și că ar trebui intensificată monitorizarea activității minorilor pe rețelele de socializare. "În calitate de părinți, trebuie să fiți înțelepți și să înțelegeți pericolul în care se află copiii voștri. Vă rugăm să ne ajutați. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să o găsim pe această fată, dar s-ar putea să nu fie întotdeauna așa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel