Discuție șocantă între un controlor de zbor și piloții unui avion care decolează din Kabul: 800 de oameni la bord

Eduard Pascu |
Data publicării:

Evacuarea străinilor și aliaților lor afgani după ce talibanii au cucerit Kabul este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari poduri aeriene din istorie. Aeroportul din Kabul reprezintă pentru mulți afgani scăparea de un trai sub un regim islamist radical.

Cel puțin 50 de mii de oameni vor să iasă din Afganistan către țări mai sigure. Printre cei care așteaptă evacuarea sunt și 35 de români. De altfel, azi, ”președintele României, Klaus Iohannis, a dispus implicarea de urgență a Forțelor Aeriene Române (FAR -n.r.) pentru evacuarea de pe Aeroportul din Kabul a cetățenilor români aflați încă pe teritoriul statului afgan”.

Oficialii americani s-au întâlnit cu reprezentanți ai talibanilor și s-au înțeles ca luptătorii islamiști să aștepte până când evacuarea este gata. Dar nimeni nu știe cât va dura răbdarea talibanilor, așa că orice avion care pleacă este tratat ca ultimul.

Străini și afgani deopotrivă se înghesuie să prindă un loc, așa că aeronavele de transport pleacă de la Kabul supraîncărcate.

Chiar și controlorii de zbor sunt uluiți, așa cum arată înregistrarea din materialul video între turnul de control al bazei americane din Qatar și un avion care se pregătea să decoleze din Afganistan.

”Controlor de zbor: Câți oameni crezi că sunt în avion? 800 de oameni în avion ?!
Doamne... Doamne Sfinte... În regulă. Ei bine, felicitări că ai decolat. Ce pasageri sunt? Sunt cetățeni afgani, sunt americani sau alții? În regulă”, transmite Digi 24.

Citește și: Toate zborurile civile şi militare, suspendate pe aeroportul din Kabul. Doi bărbați au fost împușcați mortal (Video)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel