Directorul general al centralei nucleare din Zaporojie a fost răpit de o patrulă rusă - Energoatom

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată sub ocupație rusă, a fost răpit de o patrulă rusă, a anunțat sâmbătă Energoatom, agenția de stat care se ocupă de centrală.

Ihor Murashov a fost reținut în timp ce se îndrepta de la cea mai mare centrală nucleară din Europa către orașul Energoatom, vineri, în jurul orei 16.00 (1300 GMT), a precizat compania într-un comunicat.

"A fost scos din mașină și, cu ochii legați la ochi, a fost condus într-o direcție necunoscută", a precizat aceasta.

Vezi și


Ucraina afirmă că trupele se apropie de bastionul cheie deținut de ruși din Lyman


Trupele ucrainene au capturat două sate care se află foarte aproape de bastionul Lyman, ocupat de ruși în estul țării, au declarat vineri oficialii, în cel mai clar semn până acum că orașul ar putea cădea în curând.

Lyman, în regiunea Donețk, a servit timp de luni de zile drept centru logistic și de transport care ancorează operațiunile rusești în nordul regiunii.

Capturarea sa ar fi cel mai mare câștig al Kievului de când o contraofensivă fulgerătoare a recucerit întinderi din regiunea Harkov în această lună.

 

Volodimir Zelenski a mulțumit trupelor pentru capturarea satului Yampil

 

Într-un discurs video de seară, președintele Volodimir Zelenski a mulțumit trupelor pentru capturarea satului Yampil, la aproximativ 12 km sud-est de Lyman.

Mai devreme în cursul zilei, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că trupele sale au capturat Drobysheve, la aproximativ 10 km (6 mile) la nord-vest de Lyman.

"Avem rezultate semnificative în estul țării noastre ... toată lumea a auzit ce se întâmplă în Lyman", a declarat Zelenski într-o adresă video.

"Aceștia sunt pași care înseamnă mult pentru noi", a adăugat el, dar nu a dat detalii.

 

Vladimir Putin a proclamat stăpânirea Rusiei asupra Donețkului și a altor trei provincii

 

Șeful administrației susținute de Rusia în regiunea Donețk, Denis Pușilin, a declarat mai devreme vineri că Lyman este "semi-încercat" de armata ucraineană și că veștile de pe front sunt "alarmante".

Într-un mesaj postat pe Telegram, Pușilin a recunoscut că forțele sale nu mai controlează în totalitate nici Drobișev, nici Iampil.

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a proclamat stăpânirea Rusiei asupra Donețkului și a altor trei provincii în care Moscova a confiscat teritorii în timpul invaziei de șapte luni a vecinului său. Anexările au fost respinse în mod categoric de Ucraina și de aliații săi occidentali ca fiind ilegale și a fost condamnată de șeful Organizației Națiunilor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel