Diplomat german, acuzat de crimă, declarat fugar

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Justiția de la Rio de Janeiro a dispus ieri ca diplomatul german, Uwe Herbert Hahn, acuzat că și-a ucis soțul, să fie inclus pe lista fugarilor Interpol. Totul s-a întâmplat la o zi după ce consulul s-a îmbarcat spre Germania.

Judecătorul de caz, Gustavo Kalil, a primit plângerea făcută de Ministerul Public din Rio de Janeiro – Brazilia și a dispus arestarea preventivă a consulului german Uwe Herbert Hahn, acuzat de moartea soțului său, belgianul Walter Henri Maximilien Biot, la 5 august.

Hahn fusese arestat pe 6 august, acuzat de faptul că și-a ucis soțul, cu o zi înainte, în penthouse-ul pe care îl dețineau în cel mai bogat cartier din Rio de Janeiro, Ipanema. Un judecător de a doua instanță i-a acordat habeas corpus săptămâna trecută, susținând că termenul limită pentru ca acuzarea să depună plângere a expirat. Hanh a fost eliberat fără a-și preda pașaportul. Procuratura, care neagă că termenul legal a expirat, l-a denunțat luni pentru omor, anunță AFP.

Expertul a concluzionat că Biot a murit după o „bătaie severă”. Procuratura susține că Hahn și-a alimentat un „simț al posesiei față de victimă, pe care a subjugat-o financiar și psihologic. Uwe Herbert Hahn a spus autorităților că soțul său s-a lovit la cap după o cădere.

Presa locală titrează că Hahn și Biot au fost căsătoriși 20 de ani și că a încercat să curețe locul crimei înainte de sosirea poliției, declarând polițiștilor că soțul a băut mult și a luat somnifere.

 

 

Sursă foto  - Pixabay - Foto de Kalhh

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel