Dosarul Kovesi: „Din Secţia Specială nu s-au scurs informaţii”

Verificările de la Secţia Specială arată că nu au fost scurse informaţii din dosarul Laurei Codruţa Kovesi. Inspecţia Judiciară a spus, după control, că insăşi Kovesi a dat detalii din dosar. Secţia pentru procurori a CSM spune că, totuşi, nu trebuie excluse scurgerile din dosare.

Deşi Inspecţia Judiciară a stabilit, după ce a făcut verificări, că procurorii din Secţia specială nu au dezvăluit informaţii confidenţiale din dosarul Laurei Codruţa Kovesi, CSM spune că totuşi nu trebuie exclusă existenţa acestei practici.

„S-a constatat că nu au fost comunicate informaţii privind procedura în cursul urmăririi penale, nu au fost dezvăluite surse confidenţiale (...) şi nici informaţii privind procedurile judiciare a căror publicitate ar aduce atingere asigurării unui proces echitabil”, se arată în motivarea Secţiei pentru procurori a CSM după ce a citit raportul Inspecţiei Judiciare.

 

După 6 luni de monitorizare, va fi transmisă către Secţia pentru procurori o notă de informare

 

De exemplu, inspectorii judiciari au notat că însăşi Laura Codruţa Kovesi a dat detalii despre audierea sa şi despre faptul că a cerut ca alt procuror să se ocupe de dosar.

„Secţia pentru procurori constată, din cele reţinute de Inspecţia Judiciară, că nu pot fi excluse, de plano, scurgerile în spaţiul public a unor informaţii confidenţiale/documente din aceste dosare chiar din interiorul SIIJ, în condiţiile în care nu rezultă că au fost luate măsuri minimale pentru asigurarea confidenţialităţii documentelor”, notează procurorii CSM.

Procurorii din CSM au decis ca procurorul general Gabriela Scutea să monitorizeze dacă din Secţia Specială se scurg informaţii. După 6 luni de monitorizare, va fi transmisă către Secţia pentru procurori o notă de informare, scrie Mediafax.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy