Din Olanda până în Franța, Europa se baricadează din cauza Omicron: Lista completă a restricțiilor în mai multe țări

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Omicron, de la "Planul C" din Marea Britanie la lockdown în Olanda: clasamentul țărilor cu cele mai multe restricții. Italia se numără printre statele care se protejează cel mai mult, în timp ce, Europa se înarmează împotriva noului val Covid. Măștile de exterior, certificatele verzi, și toate celelalte restricții implementate în perioada sărbătorilor în mai multe țări din Europa.

Europa ridică scutul împotriva Omicron. Noua variantă Covid sperie guvernele și crește exponențial numărul de infecții. Din Marea Britanie, unde ieri s-au înregistrat peste 100.000 de noi infecții, până în țările nordice, toată statele încearcă să stopeze avansul, speriate mai ales în perspectiva sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou.

Printre cele mai îngrijorate țări se numără Olanda, care a reintrodus deja carantina, și chiar Marea Britanie, care, după ce a fost printre primele care au cedat în fața "libertății" tuturor, se gândește acum să închidă din nou totul. În Austria, a fost reinstaurată starea de asediu, dar și în Italia, odată cu revenirea la măști, la permisele Super Green și la interzicerea petrecerilor, guvernul a ridicat barierele.

Vezi și:  Nou decret în Italia, de astăzi: Lista completă a restricțiilor care vor intra în vigoare

Există mai puține restricții în Franța, Spania și Belgia. În Germania, marile evenimente, inclusiv cele în aer liber, au fost închise publicului, iar în Suedia a revenit telemunca. 

Lista completă a restricțiilor în mai multe țări:  Europa se baricadează din cauza Omicron

 


Italia


Comitetul director a introdus mai multe măsuri. Începând cu durata legitimației verzi: de la 1 februarie 2022, aceasta va fi redusă de la 9 la 6 luni. În plus, prin ordin al ministrului Sănătății, perioada minimă de administrare a celei de-a treia doze va fi redusă de la 5 la 4 luni de la finalizarea ciclului de vaccinare primară. Obligația de a purta măști, inclusiv măști pentru zona albă, cu FFP2 a revenit în cinematografe, teatre și la evenimente sportive, precum și în mijloacele de transport (inclusiv în metrou și autobuz).

Până la 31.01., obligația de a deține Green Pass va fi extinsă la cateringul în interior, inclusiv la ghișeu. În plus, este interzis consumul de alimente și băuturi în interiorul cinematografelor, teatrelor și la evenimente sportive. De asemenea, până la 31 ianuarie, interzicerea petrecerilor în aer liber și disciplină pentru discoteci, săli de dans și locuri similare. 

Marea Britanie: "Planul C


După ce a anticipat "lumina verde" în ultimele luni, Marea Britanie a revenit la starea de alertă de după închidere. A fost reintrodusă obligativitatea măștilor în interior. Pentru a participa la evenimentele de masă este necesar un certificat de vaccinare sau un test recent negativ. În Londra, există, de asemenea, cazuri de baruri și restaurante care își coboară singure obloanele. Cu toate acestea, experții solicită restricții mai stricte.

Actualul "Plan B" ar trebui să fie înlocuit în curând cu "Planul C", care i-a fost deja prezentat lui Boris Johnson de către comitetul de conducere și care include o închidere în cazul în care presiunea asupra spitalelor devine insuportabilă. Experții cer ca noul plan să fie activat încă din decembrie. Guvernul spune că nu vor fi anunțate noi măsuri înainte de Crăciun. 


Noul val Covid, preîntâmpinat în Europa: Închideri și restricții din Austria până în Spania

 

Spania: Măști în aer liber

 

Ca urmare a creșterii record a numărului de cazuri de la începutul pandemiei (49 823 la 22 decembrie), Spania va anunța astăzi reintroducerea măștilor de exterior. Decizia va fi luată în cadrul unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Miniștri. Președintele Pedro Sanchez a anunțat acest lucru în cadrul unei întâlniri cu președinții regiunilor. 


Elveția: certificat 2G


Vinerea trecută, guvernul elvețian a anunțat introducerea certificatului 2G ("Geimpft" și "Genesen"), pentru persoanele vaccinate și vindecate. Începând de luni, doar cei care dețin acest certificat vor putea intra în restaurante, săli de sport, muzee și cinematografe.

Austria: vaccinarea obligatorie din februarie


Austria a anunțat că vaccinarea obligatorie va intra în vigoare în februarie. Până atunci, au fost planificate noi restricții: pe 27 decembrie va fi instituită o interdicție de intrare în baruri și restaurante la ora 22.00. În ceea ce privește noaptea de Anul Nou, nu sunt prevăzute alte măsuri, dar președintele grupului de lucru național "Gecko", Katharina Reich, le-a cerut austriecilor să sărbătorească "dacă este posibil în aer liber, într-o zonă restrânsă și numai cu persoane vaccinate".

Fără petreceri de sărbători în Europa, de teama Omicron

 

Franța: Revelion fără petreceri la Paris în noaptea de Anul Nou


Ministerul Sănătății a introdus Super Green Pass, urmând exemplul italian. Comitetul tehnico-științific a cerut noi restricții, inclusiv posibilitatea de a adopta "limitări ale activităților colective sau stingeri". Între timp, petrecerile clasice de Revelion au fost anulate la Paris. Nu vor avea loc concerte sau focuri de artificii pentru a evita aglomerația.

Olanda: Lockdown între 19 decembrie și 14 ianuarie


În ciuda unei rate de vaccinare de 85%, Olanda este blocată din 19 decembrie. Până pe 14 ianuarie, doar activitățile esențiale, cum ar fi farmaciile și supermarketurile, vor rămâne deschise până la ora 20.00. Vor coborî obloanele pentru categoriile de divertisment și cultură (muzee, cinematografe, săli de concerte). Restaurantele și barurile vor funcționa doar cu livrare la domiciliu și la pachet. Întâlniri de Crăciun cu maximum doi oaspeți pe zi, cu excepția Ajunului de Crăciun, a Zilei de Crăciun și a Revelionului, când numărul acestora poate fi mărit la patru. Întâlniri în aer liber doar cu grupuri de două persoane, dacă acestea sunt din afara gospodăriei.

Germania: evenimente mari fără spectatori


Începând cu 28 decembrie, germanii vor putea să organizeze doar întâlniri private cu persoane vaccinate și cu maximum zece participanți. Cluburile și discotecile se vor închide pe 28 decembrie. Fotbalul, precum și alte evenimente majore, vor fi din nou închise. Cu toate acestea, nu este exclusă o revenire la izolare, după exemplul olandez.

Belgia: Piețele de Crăciun sunt închise


Piețele de Crăciun și satele de iarnă din Belgia sunt închise. De asemenea, sunt închise spectacolele, congresele de interior și alte evenimente de masă. Cinematografele și teatrele sunt, de asemenea, închise. Magazinele sunt deschise, dar cu maximum doi vizitatori pe rând. Evenimentele sportive sunt închise, la fel ca în Germania.

Danemarca a încercat să reacționeze la acest val închizând (deocamdată) doar teatrele, cinematografele și muzeele. Barurile și restaurantele sunt deschise, cu o limită de timp până la ora 23:00.

Suedia: telemunca a revenit


În Suedia, începând de astăzi, joi, 23 decembrie, a revenit  telemunca. Alte măsuri includ o limită de 50 de persoane la întâlnirile private; servirea la masă numai în baruri, restaurante și evenimente mari; activități sportive numai în aer liber; învățarea la distanță (dacă este necesar) în universități.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel